article
1.6203917
ZEVENAAR - Ondernemersvereniging Lindus streeft naar camerabewaking op Liemerse bedrijventerreinen. Het is de bedoeling zogeheten intelligente camera's te plaatsen op de toegangswegen naar de terreinen.
Camerabewaking op bedrijventerreinen in de Liemers
ZEVENAAR - Ondernemersvereniging Lindus streeft naar camerabewaking op Liemerse bedrijventerreinen. Het is de bedoeling zogeheten intelligente camera's te plaatsen op de toegangswegen naar de terreinen.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/camerabewaking-op-bedrijventerreinen-in-de-liemers-1.6203917
2016-07-19T10:43:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3583305.1366696178!image/image-3583305.JPG
Zevenaar,Beveiliging,Veiligheid,camerabewaking bedrijventerreinen Zevenaar,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Camerabewaking op bedrijventerreinen in de Liemers

Camerabewaking op bedrijventerreinen in de Liemers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Camera.
   Fotograaf
  ZEVENAAR - Ondernemersvereniging Lindus streeft naar camerabewaking op Liemerse bedrijventerreinen. Het is de bedoeling zogeheten intelligente camera's te plaatsen op de toegangswegen naar de terreinen.

  „Vanwege het gemeenschappelijk belang van preventie en handhaving is dat billijk en redelijk”, zegt John Aaldering, vice-voorzitter van Lindus en voorzitter van Stichting Belangenbehartiging Bedrijventerreinen de Liemers (SBBL).

  Kentekens
  Het gaat om een digitaal camerasysteem dat de kentekens van een passerend geregistreerd voertuig scant. „Die informatie komt terecht in de regionale toezicht ruimte in Nijmegen”, zegt Aaldering. „Van een verdachte situatie wordt direct melding gemaakt bij de regionale meldkamer. Voor het OM dienen de camerabeelden als bewijslast als er daadwerkelijk iets onrechtsmatigs gebeurt.”

  Het digitale camerasysteem heeft een preventief karakter. Ook bedrijventerreinen in de regio maken er gebruik van of gaan dit op korte termijn doen. „Dan kun je als Liemers niet achterblijven”, stelt Aaldering.

  1,8 miljoen
  Kosten voor aanschaf en plaatsen van deze moderne vorm van beveiligen bedragen 1,8 miljoen euro. Daarnaast bedraagt de exploitatie 600.000 euro per jaar. Het is nog niet duidelijk wie dit moet betalen. „We hebben dit recent gepitcht voor de Liemerse wethouders”, zegt Aaldering. „Bij die gelegenheid is het idee geopperd voor een fonds om de exploitatie te borgen. Het is wel de bedoeling dat overheden en ondernemers dit samen gaan betalen.”

  Bello
  Op de Liemerse bedrijventerreinen aan de A12 zijn zeshonderd ondernemers gevestigd. Daarvan zijn er 275 lid van ondernemersvereniging Lindus. 325 ondernemers zijn aangesloten bij SBBL, die opereert onder de naam Bello. Bello zorgt voor de gemeenschappelijke beveiliging van de Liemerse bedrijventerreinen. „Dat houdt in dat twee auto's kriskras door de Liemers rijden om een oogje in het zeil te houden", zegt Aaldering. "'s-Heerenberg heeft de beveiliging zelf geregeld.”