article
1.6366619
OUD-ZEVENAAR - Oud-Zevenaar krijgt een beschermde status. Daardoor kunnen de landschappelijke kwaliteiten van het kerkdorp behouden blijven.
Dorpsgezicht Oud-Zevenaar krijgt beschermde status
OUD-ZEVENAAR - Oud-Zevenaar krijgt een beschermde status. Daardoor kunnen de landschappelijke kwaliteiten van het kerkdorp behouden blijven.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/dorpsgezicht-oud-zevenaar-krijgt-beschermde-status-1.6366619
2016-09-10T05:35:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6366929.1473442166!image/image-6366929.JPG
Oud Zevenaar,Historie,beschermd dorpsgezicht,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Dorpsgezicht Oud-Zevenaar krijgt beschermde status

Dorpsgezicht Oud-Zevenaar krijgt beschermde status

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Oud-Zevenaar.
   Fotograaf
  OUD-ZEVENAAR - Oud-Zevenaar krijgt een beschermde status. Daardoor kunnen de landschappelijke kwaliteiten van het kerkdorp behouden blijven.

  Dat is althans het voorstel van burgemeester en wethouders.

  Het Gelders Genootschap deed onderzoek naar het Oud-Zevenaarse dorpsgezicht. Een beschermde status is een instrument om het karakter van een gebied te behouden. De gemeente kan daarmee aparte regels hanteren voor bijvoorbeeld type bebouwing, materiaalgebruik, goot- en nokhoogte. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de vraag of het dorpsgezicht van Oud-Zevenaar al dan niet wordt beschermd. De kans dat dit inderdaad gebeurt is groot, omdat de raad in 2014 opdracht gaf te onderzoeken of Zevenaar potentiële dorpsgezichten heeft.

  Het Klooster
  Ook buurtschap Het Klooster in Angerlo verdient volgens het Gelders Genootschap een beschermde status. Bewoners van Het Klooster vonden dat niet nodig. Onder meer vanwege de plannen voor vier windmolens in dit gebied. „Waarom zouden wij beperkingen opgelegd krijgen, terwijl windmolens wel mogen'. Dat was zo'n beetje de teneur", zegt een woordvoerder van het Gelders Genootschap.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties