article
1.6499781
ZEVENAAR - De fietstunnel bij de locatie Landeweer van het Liemers College in Zevenaar-Oost is donderdagmiddag officieel geopend.
Fietstunnel Zevenaar-Oost officieel geopend (video)
ZEVENAAR - De fietstunnel bij de locatie Landeweer van het Liemers College in Zevenaar-Oost is donderdagmiddag officieel geopend.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/fietstunnel-zevenaar-oost-officieel-geopend-video-1.6499781
2016-10-06T15:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6499783.1475768934!image/image-6499783.JPG
Zevenaar,Tunnel,Fiets,Bouw en wonen,Verkeer en vervoer,opening fietstunnel,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Fietstunnel Zevenaar-Oost officieel geopend (video)

Fietstunnel Zevenaar-Oost officieel geopend (video)

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De nieuwe fietstunnel in Zevenaar-Oost.
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Toon Albers bij de opening.
   Fotograaf
  ZEVENAAR - De fietstunnel bij de locatie Landeweer van het Liemers College in Zevenaar-Oost is donderdagmiddag officieel geopend.

  De tunnel onder de spoorlijn langs bedrijventerrein 7Poort is sinds dit schooljaar in gebruik. Veiligheid van leerlingen van het Liemers College was voor de gemeente een belangrijke overweging bij de aanleg van de tunnel. Ook fietsers en voetgangers uit de wijk Groot Holthuizen en bedrijventerrein 7Poort maken er veelvuldig gebruik van. De provincie hecht aan snelle fietsroutes om het autogebruik terug te dringen.

  8 miljoen
  Kosten voor de tunnel bedragen 8 miljoen euro. Van dat bedrag kwam 2 miljoen uit het project 'Spoorse Doorsnijdingen'. De voormalige Stadsregio nam 1,5 miljoen voor haar rekening, de provincie Gelderland financierde de helft uit het project dubbel spoor. De gemeente Zevenaar droeg 400.000 euro bij aan de langzaamverkeertunnel.

  De officiële openingshandeling is verricht door gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), projectleider Cor Hartogs (provincie Gelderland), directeur Jan Mulder (ProRail) en wethouder Toon Albers (gemeente Zevenaar), samen met een aantal bewoners uit de wijk Groot Holthuizen.

  De opening van de fietstunnel is in onderstaande video te zien:
   

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties