article
1.5396057
Shoppen voor de feestdagen? Verslaggever Sandra van Maanen test in november de winkelsteden in de regio. Deze keer bekijkt ze het centrum van Zevenaar.
Zevenaar: voor alles, behalve extreem
Shoppen voor de feestdagen? Verslaggever Sandra van Maanen test in november de winkelsteden in de regio. Deze keer bekijkt ze het centrum van Zevenaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/zevenaar-voor-alles-behalve-extreem-1.5396057
2015-11-02T14:14:34+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5396285.1446457114!image/image-5396285.JPG
Zevenaar,Detailhandel,shoppen,shoprubriek,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Zevenaar: voor alles, behalve extreem

Zevenaar: voor alles, behalve extreem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Op vrijdag is het markt in Zevenaar. Op de achtergrond het gemeentehuis.
   Fotograaf
  Shoppen voor de feestdagen? Verslaggever Sandra van Maanen test in november de winkelsteden in de regio. Deze keer bekijkt ze het centrum van Zevenaar.

  Diversiteit winkelaanbod 
  Redelijk. Zevenaar heeft een regiofunctie, dat zie je terug in het winkelcentrum. In principe kun je hier voor alles terecht, uitgezonderd voor extreem.

  Ketenwinkels of zelfstandige winkels?
  De mix is in orde in Zevenaar, naast ketenwinkels (Blokker, HEMA) hebben zelfstandige ondernemers het hier gelukkig nog niet opgegeven. Zoals de zusjes Mooren, die met 't Sfeerhuis (woondecoratie en meubelen) pal achter de Grietsestraat zitten. Zij roemen de eensgezindheid van de ondernemers. "Samen houden we winkelen leuk in Zevenaar, ondernemers gunnen elkaar hier nog wat. Onze zaak zit 'achteraf'; wie niet bekend is in Zevenaar, zou ons zomaar kunnen missen. Dankzij het bord dat we bij de buurman (kledingzaak Lamarique, ingang Grietsestraat, red.) pal voor de ingang mogen zetten, vinden ze ons toch."

  Horeca-aanbod
  Redelijk. In het winkelgebied zijn diverse gelegenheden. Op het horecaplein midden in de hoofdstraat, waar ook de oude bioscoop zit, is het vooral 's zomers leuk zitten.

  Gezellig/sfeervol?
  Hmmmm, dit kan beter. De sfeer is in ieder geval niet specifiek. Een bevestiging dat je hier kunt schatgraven en op winkels stuit die een ritje juist naar Zevenaar rechtvaardigen, blijft achterwege. Zevenaar is een beetje middle of the road, niet uitmuntend, niet slecht.

  Drukke boel?
  Matig, deze zaterdagochtend in oktober. Maar op vrijdag, de dag van de markt, is het hier volgens kenners altijd gezellig druk.

  Dit vindt de consument
  "Zevenaar is leuk om te winkelen, ik kom hier 2 keer per week. Vero Moda is mijn favoriet. Jammer is dat we maar één keer per maand koopzondag hebben", zegt Sanne Willemsen (15). Als Sanne écht wil shoppen, gaat ze met haar moeder, zusjes of vriendinnen naar Arnhem. "Daar hebben ze tenminste een H&M."

  Parkeren
  Winkelen is al duur genoeg, dus moet het parkeren een beetje betaalbaar blijven, vinden ze in Zevenaar. In de Masiusgarage betaal je 70 cent, op het parkeerterrein vlak bij de hoofdwinkelstraat sta je voor 80 cent per uur. Iets buiten het centrum is parkeren gratis.

  Hoogtepunt
  Voor de echte shopaholic mist Zevenaar een hoogtepunt, het is een tikkeltje voorspelbaar allemaal. Maar voor de consument uit de regio biedt Zevenaar wel degelijk voldoende, horen we op straat.

  Dieptepunt
  Het oude gemeentehuis, dat pontificaal in het winkelgebied staat; wie heeft dat ooit bedacht?

  Tip
  Grappig is de stadsbruncherie, een oud familiebedrijf waar je ooit wijn uit het vat kreeg, maar nu complete maaltijden of een simpel broodje haalt. Hulde dat zo'n zaak in de winkelstraat overeind blijft! Hier winkelen we In de Grietsestraat en de Marktstraat.

  Oordeel
  Zevenaar krijgt 2 tasjes.

  Legenda

  = Mwah = Oké = Wow!
  Morgen is het de beurt aan Nijmegen, lees het hele verhaal in de krant van 3/11/2015, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties