article
1.6386721
ZEVENAAR - Boven de Zevenaarse schoenenwinkel Van der Eem kwam Tine Essing 66 jaar geleden ter wereld. Inmiddels staat ze zelf al halve eeuw in de zaak.
Zevenaarse halve eeuw verliefd op schoenen
ZEVENAAR - Boven de Zevenaarse schoenenwinkel Van der Eem kwam Tine Essing 66 jaar geleden ter wereld. Inmiddels staat ze zelf al halve eeuw in de zaak.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/zevenaarse-halve-eeuw-verliefd-op-schoenen-1.6386721
2016-09-14T06:21:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6386987.1473799542!image/image-6386987.JPG
Zevenaar,Ambacht,schoenen,Van der Eem,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Zevenaarse halve eeuw verliefd op schoenen

Zevenaarse halve eeuw verliefd op schoenen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tine Essing.
   Fotograaf
  ZEVENAAR - Boven de Zevenaarse schoenenwinkel Van der Eem kwam Tine Essing 66 jaar geleden ter wereld. Inmiddels staat ze zelf al halve eeuw in de zaak.

  Ze is zo ongeveer in een schoenendoos geboren. Het zijn de woorden van Tine Essing (66) zelf. Waar haar broers en zussen op latere leeftijd kozen voor andere baantjes, werd Tine voor eens en altijd verliefd op schoenen.

  Kaarten
  Die liefde voor schoenen is er na 50 jaar nog altijd, wat wel een feestje waard is. Omdat haar man Albert eerder dit jaar overleed, wil Tine er zelf niet veel aan doen. Ze laat het over aan haar personeel. Zij versieren de zaak met vlaggetjes en zorgen voor champagne en hapjes. Ook zijn er cadeaus van klanten. Bloemen, flessen wijn en kaarten. Heel veel kaarten.

  Leukste verkoopster
  'Voor de leukste, beste, origineelste, hipste, fijnste, meeste enthousiaste verkoopster van Nederland', staat op één van die kaarten geschreven. „Zulke dingen doen je echt goed", vertelt Tine. „Ik ken ook alle klanten. Ik weet welke maat ze hebben. En welke smaak."

  Koekjesschoenenwinkel
  Mede dankzij Tine staat Van der Eem al sinds jaar en dag bekend als de koekjesschoenenwinkel. De trommel met biscuitjes is hier namelijk nooit ver weg. Terwijl de kinderen genieten van een lekker koekje, sleept Tine stapels schoenendozen vanuit het magazijn de winkel in. „Eigenlijk zo ouderwets als wat, maar de mensen vinden het toch leuk."

  Kinderen heeft Tine Essing zelf niet. „De schoenen zijn mijn kinderen", zo zegt ze. En nog steeds staat de winkel helemaal vol. „We gaan gewoon door", verzekert Tine. „Met liefde. En met een stralend gezicht. Iedere dag."