article
1.6491970
DRUTEN - Voor het eerst in jaren gaat het de gemeente Druten financieel voor de wind. Er blijft daardoor geld over om te investeren: jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro.
Druten houdt meer geld over dan afgelopen jaren
DRUTEN - Voor het eerst in jaren gaat het de gemeente Druten financieel voor de wind. Er blijft daardoor geld over om te investeren: jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro.
http://www.gelderlander.nl/regio/maas-en-waal/druten/druten-houdt-meer-geld-over-dan-afgelopen-jaren-1.6491970
2016-10-05T06:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6492013.1475607022!image/image-6492013.jpg
Druten,Financiën,Zorg,Geld,hermes
Druten
Home / Regio / Maas en Waal / Druten / Druten houdt meer geld over dan afgelopen jaren

Druten houdt meer geld over dan afgelopen jaren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DRUTEN - Voor het eerst in jaren gaat het de gemeente Druten financieel voor de wind. Er blijft daardoor geld over om te investeren: jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro.

  Het college van burgemeester en wethouders denkt er onder meer aan het geld te steken in de zorg en de openbare ruimte. Ook wil het geld vrijmaken om een nieuwe sporthal te bouwen.

  Positiever
  Deze week presenteert het college de begroting 2017-2020. Die pakt 'beduidend positiever' uit dan eerder dit jaar werd verwacht. Als gevolg van de consequente bezuinigingen en dankzij de lage rente is de financiële huishouding van Druten weer gezond, melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

  Zorg en welzijn
  Ze komen met een lijst voorstellen, waarover de gemeenteraad zich later mag buigen. Zo wil het college na jaren van bezuinigingen weer investeren in zorg en welzijn, ieder jaar een bedrag van 2 ton. Extra keukentafelgesprekken met mensen over de hulp die ze nodig hebben en eventueel kunnen krijgen, een extra medewerker voor jeugdbeleid of meer hulp bij het laten integreren van vluchtelingen zijn een paar voorbeelden.

  Straatverlichting
  Ook is een inhaalslag te maken wat de inrichting van de openbare ruimte betreft, vindt het college. Zo zouden straatverlichting en wegen op orde moeten worden gebracht en populieren in het buitengebied worden vervangen door andere bomen. Populieren kunnen, zo benadrukt wethouder Lepoutre, makkelijk omvallen bij slecht weer en zijn daarom gevaarlijk.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties