article
1.5006936
DRUTEN - De gemeente Druten wil met Wijchen, West Maas en Waal en Beuningen fuseren tot 1 grote gemeente in Maas en Waal.
Druten wil 1 gemeente in Maas en Waal
DRUTEN - De gemeente Druten wil met Wijchen, West Maas en Waal en Beuningen fuseren tot 1 grote gemeente in Maas en Waal.
http://www.gelderlander.nl/regio/maas-en-waal/druten/druten-wil-1-gemeente-in-maas-en-waal-1.5006936
2015-06-16T16:48:35+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5007007.1434472670!image/image-5007007.JPG
Druten,Herindeling,gemeentelijke herindeling,hermes
Druten
Home / Regio / Maas en Waal / Druten / Druten wil 1 gemeente in Maas en Waal

Druten wil 1 gemeente in Maas en Waal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Drutense wethouder Michel Lepoutre van gemeentelijke herindeling
   Fotograaf
  DRUTEN - De gemeente Druten wil met Wijchen, West Maas en Waal en Beuningen fuseren tot 1 grote gemeente in Maas en Waal.
  De ratio wint het van de emotie

  Die fusie is volgens wethouder Michel Lepoutre nog niet meer dan 'een stip aan de horizon'. Maar er is wel duidelijk een kentering zichtbaar, vindt de Drutense portefeuillehouder gemeentelijke herindeling.

  Ratio
  "Iedereen bij alle 4 de gemeenten is er nu van overtuigd dat er in elk geval íets moet gebeuren", zegt Lepoutre. "De ratio wint het van de emotie."

  Wijchen
  Het Wijchens college, vooralsnog tegen een fusie met andere gemeenten, heeft Druten inmiddels laten weten wel te willen praten over 'een intensivering van de ambtelijke samenwerking'. Zelfs een fusie van beide ambtenarenkorpsen is bespreekbaar. Nog deze maand zijn verkennende gesprekken.

  West Maas en Waal
  Ook West Maas en Waal wil intensiever samenwerken met Druten, Wijchen en Beuningen. Eerder was de blik nog noordwaarts gericht, maar een geplande samenwerking met Buren en Neder-Betuwe liep op niets uit. Wel wil West Maas en Waal, net als Wijchen, 'eigen baas' blijven.

  Beuningen
  De gemeente Beuningen zoekt samenwerking met Wijchen, Heumen en Nijmegen en ziet in Druten en West Maas en Waal 'geen voor de hand liggende samenwerkingspartners'.

  Meer lezen over de herindeling?
  Kijk in de krant, editie Maas en Waal van 17/06/2015.
  Of in onze betaalde online-krant. Let op, dit is tot 11 dagen na publicatie mogelijk.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties