article
1.6278604
BERGHAREN - Al eeuwen bidden gelovigen op de Kapelberg in Bergharen. Bij de kapel is zondag de Grote Bedevaart van Maas en Waal.
Gelovigen gaan op bedevaart in Bergharen
BERGHAREN - Al eeuwen bidden gelovigen op de Kapelberg in Bergharen. Bij de kapel is zondag de Grote Bedevaart van Maas en Waal.
http://www.gelderlander.nl/regio/maas-en-waal/druten/gelovigen-gaan-op-bedevaart-in-bergharen-1.6278604
2016-08-20T14:22:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6278616.1471629423!image/image-6278616.JPG
Bergharen,Bedevaart,hermes
Druten
Home / Regio / Maas en Waal / Druten / Gelovigen gaan op bedevaart in Bergharen

Gelovigen gaan op bedevaart in Bergharen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sjaak Arntz bij de Kapelberg in Bergharen.
   Fotograaf
  BERGHAREN - Al eeuwen bidden gelovigen op de Kapelberg in Bergharen. Bij de kapel is zondag de Grote Bedevaart van Maas en Waal.

  Het bord is vanaf de doorgaande weg niet te missen: 'Kapelberg - O.L. Vrouwe ter nood Gods'. Een pad loopt omhoog tussen het groen, langs de molen. Dan is er de toegangspoort, met oude stenen van het vroegere kasteel Balgoij. En daarachter de kapel met een altaar, doopvont en bankjes in het gras.

  Mooie plek
  „Het is een mooie plek", vindt Sjaak Arntz. „Ik ken het goed, ben ermee opgegroeid. Mensen komen hier graag om een kaarsje te branden, tot zichzelf te komen." De kapel is gebouwd op het hoogste punt van Maas en Waal.

  Spic en span
  Arntz is secretaris van de Stichting Kapelberg Bergharen. Hij zet zich ervoor in om de plek in stand te houden en is blij met alle vrijwilligers die meehelpen. „Gisteren is er nog een groep bezig geweest, zodat alles spic en span is voor zondag."

  Hoop
  De bedevaarten betekenen veel voor de mensen, weet Arntz. „Vroeger hadden we ook ziekenbedevaarten. Ik weet nog dat een buurvrouw die heel ziek was, liggend in een bestelbusje toch op bedevaart ging. Zoveel hoop en vertrouwen." Er zou zich ooit een wonder hebben voltrokken. Een vrouw die plots kon lopen, maar Arntz weet er het fijne niet van.

  De bedevaart vormt de seizoensafsluiting voor de Stichting Kapelberg. Er is een eucharistieviering met koor en orkest en mensen kunnen de kruisweg lopen.   Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties