article
1.6487099
BENEDEN-LEEUWEN - Criminelen zijn in Beneden-Leeuwen aan de haal gegaan met een grote hoeveelheid harddrugs die was verstopt in de container van een vrachtauto.
Criminelen rijden truck klem om drugs tussen fruit op te halen
BENEDEN-LEEUWEN - Criminelen zijn in Beneden-Leeuwen aan de haal gegaan met een grote hoeveelheid harddrugs die was verstopt in de container van een vrachtauto.
http://www.gelderlander.nl/regio/maas-en-waal/west-maas-en-waal/criminelen-rijden-truck-klem-om-drugs-tussen-fruit-op-te-halen-1.6487099
2016-10-04T04:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4316389.1475525520!image/image-4316389.jpg
Beneden-Leeuwen,Drugs,Transportbedrijf,Vrachtwagen,Roof,Bende,hermes
West Maas en Waal
Home / Regio / Maas en Waal / West Maas en Waal / Criminelen rijden truck klem om drugs tussen fruit op te halen

Criminelen rijden truck klem om drugs tussen fruit op te halen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BENEDEN-LEEUWEN - Criminelen zijn in Beneden-Leeuwen aan de haal gegaan met een grote hoeveelheid harddrugs die was verstopt in de container van een vrachtauto.

  Dat gebeurde op een manier die doet denken aan een scène uit de tv-serie Penoza: drie auto's reden de truck vlakbij de entree van het bedrijf H&S Coldstores aan de Van Heemstraweg klem en dwongen de chauffeur tot stoppen. Vervolgens doorzochten ze de lading - naar verluidt een partij ananassen uit Colombia - en vertrokken ze met vele kilo's harddrugs.

  Aanhoudingen
  Het voorval gebeurde vorige week dinsdag op klaarlichte dag in het Maas en Waalse dorp, maar is nu pas bevestigd door de politie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  Extra rondje
  Volgens ingewijden had de chauffeur van de vrachtwagen, komend uit de richting van Tiel, op een gegeven moment in de gaten dat hij werd achtervolgd. Op de rotonde direct na de Prins Willem Alexanderbrug over de Waal reed hij een extra rondje. Kort daarna werd hij klemgereden.

  Zeecontainer
  De chauffeur wist niet dat hij een bijzondere extra lading aan boord had, aldus een zegsman van het transportbedrijf dat de zeecontainer vermoedelijk vanuit de Rotterdamse haven vervoerde naar H&S Coldstores. H&S, gespecialiseerd in opslag van fruit en fruitsappen, wil niet reageren.

  Drie jaar geleden kreeg het Leeuwense bedrijf ook al te maken met drugscriminelen. Toen werd 370 kilo cocaïne aangetroffen in een container met mangopulp. De bende werd opgerold.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties