article
1.6397709
OVERLOON - De controle op wildcrossen in het bos moet veiliger. Dat concludeert Jan Lenssen, directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN).
Controle op wildcrossen in bos moet veiliger
OVERLOON - De controle op wildcrossen in het bos moet veiliger. Dat concludeert Jan Lenssen, directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN).
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/controle-op-wildcrossen-in-bos-moet-veiliger-1.6397709
2016-09-16T05:09:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4798418.1473968934!image/image-4798418.JPG
Overloon,Bos,Wildcrossen,Bossen,hermes
Boxmeer
Home / Regio / Maasland / Boxmeer / Controle op wildcrossen in bos moet veiliger

Controle op wildcrossen in bos moet veiliger

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Twee politiemensen doen onderzoek naar de toedracht van de botsing tussen de wildcrosser en de boa vorig jaar.
   Fotograaf
  OVERLOON - De controle op wildcrossen in het bos moet veiliger. Dat concludeert Jan Lenssen, directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN).

  Hij trekt die conclusie naar aanleiding van een botsing tussen een wildcrosser en een bijzonder opsporingsambtenaar (boa) op 8 maart vorig jaar in de bossen bij Overloon. ODBN coördineert de controles in de bossen in het Land van Cuijk.

  Woensdag oordeelde de rechter dat de crosser weliswaar een boete moet betalen, maar ook dat de boa zelf deels schuldig is aan het ongeluk. De crosser eindige tegen een boom en de boa brak een arm.

  Impact
  Vorig jaar is na het ongeval het controleren op wildcrossen zelfs enkele maanden opgeschort geweest. „Dit incident heeft een enorme impact gehad op onze mensen. Controleren in het bos is anders dan op de snelweg. In het bos kun je geen flitspalen neerzetten", zegt Lenssen. „Je kan wel een oranje hesje aantrekken, maar dan weet je zeker dat de crossers je zien en dus weten te ontsnappen. Daarbij hebben we de veiligheid van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Het moet echt anders."

  Ergernis
  Hoe? Dat weet Lenssen nog niet. „We kijken naar andere vormen, mogelijkheden om de wildcrossers toch te pakken. Want het wildcrossen blijft een bron van ergernis voor de andere gebruikers van het bos." Surveillance in de bossen leidt vaak tot een kat-en-muisspel tussen crossers en controleurs.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties