article
1.6245784
BOXMEER - Medewerkers van Pantein uiten bij de vakbonden hun zorgen over behoud van kwalitatief goede zorg, nu er dit jaar voor 10 miljoen euro bezuinigd moet worden bij de Boxmeerse zorgstichting .
Medewerkers Pantein uiten zorgen over kwaliteit zorg
BOXMEER - Medewerkers van Pantein uiten bij de vakbonden hun zorgen over behoud van kwalitatief goede zorg, nu er dit jaar voor 10 miljoen euro bezuinigd moet worden bij de Boxmeerse zorgstichting .
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/medewerkers-pantein-uiten-zorgen-over-kwaliteit-zorg-1.6245784
2016-08-07T11:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6245785.1470427054!image/image-6245785.JPG
Boxmeer,Lokaal Thema DG,ontslagen,medewerkers,vakbonden,Maasziekenhuis,Pantein,bezuinigingen,reorganisatie,thuiszorg,zorg,zorgcentra,hermes
Boxmeer
Home / Regio / Maasland / Boxmeer / Medewerkers Pantein uiten zorgen over kwaliteit zorg

Medewerkers Pantein uiten zorgen over kwaliteit zorg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een wijkverpleegkundige (niet van Pantein) aan het werk. foto ANP
  BOXMEER - Medewerkers van Pantein uiten bij de vakbonden hun zorgen over behoud van kwalitatief goede zorg, nu er dit jaar voor 10 miljoen euro bezuinigd moet worden bij de Boxmeerse zorgstichting .

  Bestuurder Peer Meesters van vakbond NU'91: ,,De zorgen komen vooral van medewerkers die werken in de zorg- en verpleeghuizen van Pantein."

  Onder druk
  Behalve zorgcentra heeft Pantein een ziekenhuis en thuiszorg. Bij Pantein zeggen ze in een reactie dat de kwaliteit van zorg in een tijd van reorganiseren 'extra aandacht vraagt' ,,We laten altijd onafhankelijke kwaliteitsmetingen uitvoeren en ondernemen verbeteracties als er aanleiding is", reageert een woordvoerster. ,,We merken wel dat de tarieven in de zorg in Nederland meer onder druk staan."

  Vraag
  Ook merken ze bij Pantein dat door de groeiende zorgvraag en de krapte aan zorgpersoneel het vinden van de juiste verpleegkundigen 'steeds lastiger' wordt. De vakbonden zijn boos op Pantein, omdat ze voor de zomer bij het maken van 'een sociale regeling' voor de reorganisatie nog buitengesloten werden. Bij de nieuwste ontslagronde vallen veel gedwongen ontslagen, zoals het er nu voor staat maximaal 156.

  Interesse
  Pantein zegt dat de bonden juist 'herhaaldelijk uitgenodigd zijn voor overleg'. ,,Maar daar heeft men geen interesse in. Het vertrouwen in de intenties van de bonden is op dit moment gering."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties