article
1.6177126
GRAVE - Een extra asielzoekerscentrum in het Land van Cuijk, ook wel een noodopvangcentrum geheten, lijkt van de baan nu er steeds minder vluchtelingen asiel aanvragen in ons land.
Noodopvang asielzoekers Land van Cuijk nu ver weg
GRAVE - Een extra asielzoekerscentrum in het Land van Cuijk, ook wel een noodopvangcentrum geheten, lijkt van de baan nu er steeds minder vluchtelingen asiel aanvragen in ons land.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/noodopvang-asielzoekers-land-van-cuijk-nu-ver-weg-1.6177126
2016-07-08T09:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3971590.1441905885!image/image-3971590.JPG
Grave,Vluchteling,azc,hermes
Boxmeer
Home / Regio / Maasland / Boxmeer / Noodopvang asielzoekers Land van Cuijk nu ver weg

Noodopvang asielzoekers Land van Cuijk nu ver weg

Foto's
1
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GRAVE - Een extra asielzoekerscentrum in het Land van Cuijk, ook wel een noodopvangcentrum geheten, lijkt van de baan nu er steeds minder vluchtelingen asiel aanvragen in ons land.

  Deze week werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) toch geen gebruikmaakt van onder meer een noodopvang met 300 bedden in Veghel. Omdat de bestaande azc's nog genoeg lege bedden hebben.

  Snel duidelijkheid
  Commissaris van de Koning Wim van de Donk weet het ook even niet meer wat nu precies nog wel nodig is aan opvanglocaties in Brabant. Hij dringt er bij het COA wel op aan de Brabantse gemeenten 'snel duidelijkheid te geven over noodzaak en wenselijkheid van de nu voorliggende plannen'.

  Extra asielzoekers
  In het Land van Cuijk zouden tot voor kort na de zomer al 186 extra asielzoekers, zo bepaald door de provincie, opgevangen worden. De 5 burgemeesters in het Land van Cuijk werden het in mei eens over waar die het best opgevangen zouden moeten worden. Een shortlist met potentiële locaties is toen ook snel overhandigd aan de Veiligheidsregio in Noordoost-Brabant.

  Burgemeester
  Volgens burgemeester Lex Roolvink van Grave, die namens het Land van Cuijk het asielzoekersoverleg coördineert en woensdagavond nog door provincie en COA over de nieuwste ontwikkelingen is bijgepraat, is een extra azc in de regio nog steeds een serieuze optie. Waar die tijdelijke opvang eventueel moet komen, wil Roolvink nog altijd niet zeggen.

  Zo'n extra azc zou boven op de bestaande, grote azc's komen in de gemeenten Boxmeer (Overloon) en Grave (Velp).