article
1.6611978
CUIJK - Agrifood Capital mag van gemeenten nog vier jaar verder. Maar wat levert het nu eigenlijk op?
Agrifood in Cuijk mag nog vier jaar verder
CUIJK - Agrifood Capital mag van gemeenten nog vier jaar verder. Maar wat levert het nu eigenlijk op?
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/agrifood-in-cuijk-mag-nog-vier-jaar-verder-1.6611978
2016-11-06T14:33:41+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6612009.1478300320!image/image-6612009.JPG
Het Bosch,Cuijk,Economie,Agrifood,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Agrifood in Cuijk mag nog vier jaar verder

Agrifood in Cuijk mag nog vier jaar verder

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Agrifood Capital mag van gemeenten nog vier jaar verder
   Fotograaf
  CUIJK - Agrifood Capital mag van gemeenten nog vier jaar verder. Maar wat levert het nu eigenlijk op?

  Jaarlijks 4 euro per inwoner gaat er vanuit de negentien samenwerkende gemeenten in Noordoost-Brabant naar Agrifood Capital. Daarmee mag de stichting die nu drie jaar bezig is, nog minstens vier jaar verder. Want, zo is de stelling, Noordoost-Brabant moet op het gebied van agrifood, eten geproduceerd door landbouw, een topregio worden.

  Tegenstanders
  „Wat we doen is niet in euro's uit te drukken", waarschuwt Roel Schutten, directeur van Agrifood Capital. Hij kent de geluiden van de tegenstanders, zoals de SP in Boxmeer die deze week een motie indiende om maar meteen te stoppen met Agrifood Capital. 'Agrifood Capital is niet de economische motor die verwacht werd', stelt de Socialistische Partij.

  Aantrekkelijk
  „Het is belangrijk dat we de regio aantrekkelijk houden om in te werken, om te wonen en voor bedrijven om zich te vestigen", zegt de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest, lid van het stichtingsbestuurslid van AgriFood Capital namens de burgemeesters in het Land van Cuijk. „We moeten de krachten bundelen om mee te tellen. We brengen overheid, ondernemers en onderwijs bij elkaar. Alleen samen kunnen we de regio versterken. Het dna van de agrifood zit hier in de regio. Als iedereen voor zichzelf bezig blijft, komen we niet verder. We moeten juist de mensen bij elkaar brengen. Dan kunnen we het Land van Cuijk versterken.”

  Innovaties
  Volgens Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan de universiteit van Tilburg, is het belangrijk dat de regio goed inspeelt op de arbeidsmarkt. „Mensen moeten eten en dat moet ergens geproduceerd worden. Je kunt de hele keten hier houden. Van productie tot en met verwerking. Maar dan moet je met innovaties vooroplopen. Je moet nu opleiden voor de banen van morgen.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties