article
1.6096197
CUIJK/HAPS - Cuijk hoopt binnenkort een tweede grote vis binnen te hengelen voor zijn regionaal bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps. Het gaat om een internationaal opererend bedrijf in de zuivelindustrie.
Cuijk aast op nieuwe grote vis voor Laarakker
CUIJK/HAPS - Cuijk hoopt binnenkort een tweede grote vis binnen te hengelen voor zijn regionaal bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps. Het gaat om een internationaal opererend bedrijf in de zuivelindustrie.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/cuijk-aast-op-nieuwe-grote-vis-voor-laarakker-1.6096197
2016-06-10T09:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6096198.1465550687!image/image-6096198.JPG
Cuijk,Lokaal Thema DG,bedrijventerrein,nutricia,danone,laarakker,cuijk,haps,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Cuijk aast op nieuwe grote vis voor Laarakker

Cuijk aast op nieuwe grote vis voor Laarakker

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Feestje ter ere van de officiële aftrap van de bouw van de nieuwe fabriek van Nutricia in Haps.
   Fotograaf
  CUIJK/HAPS - Cuijk hoopt binnenkort een tweede grote vis binnen te hengelen voor zijn regionaal bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps. Het gaat om een internationaal opererend bedrijf in de zuivelindustrie.

  Cuijk is met twee andere locaties in Noordwest-Europa overgebleven als potentiële vestigingsplaats.

  Acht hectare
  Mocht deze onderneming Cuijk, en in het bijzonder het 66 hectare omvattende Laarakker, verkiezen boven de andere twee kandidaat-steden dan wordt naar verluidt ruim acht hectare op Laarakker verder ingevuld.

  Nutricia
  Ter vergelijk: de eind 2017 te openen nieuwe melkpoederfabriek van Nutricia op Laarakker is goed voor 8,4 hectare, met een optie op nog eens 7,6 hectare grond. Een optie, omdat uitbreiding van de nieuwe fabriek, waar sneller en efficiënter geproduceerd kan worden, voor de hand ligt.

  Hilckmann
  De mogelijke komst van 'een tweede grote vis' na Nutricia is voor Cuijk en de regio zeer welkom, na het plotselinge afhaken in februari van Hilckmann. Het Nijmeegse slachthuis zag tot ieders grote verrassing af van de vorig jaar nog vol trots aangekondigde verhuizing naar Haps. Kort daarvoor had de gemeente Cuijk al een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Vleesbedrijf Teeuwissen besloot ook af te zien van een verhuizing, van Katwijk naar Haps.

  Biomassacentrale
  Danone, het Franse moederbedrijf van onder meer de Cuijkse Nutriciafabriek, laat met onder meer haar internationale zakenpartner Veolia de haalbaarheid onderzoeken van een eigen biomassacentrale op bedrijventerrein Laarakker in Haps. Beide bedrijven zeggen duurzaam ondernemen hoog in het vaandel te hebben. Het onderzoek verkeert nog in een pril stadium.

  Elders in Cuijk, in Katwijk, staat al zo'n energiecentrale. Die draait op onder meer houtsnippers, gerooid hout uit de bossen in de buurt en papierslib. Maar de afstand om ook Laarakker van warmte te voorzien is te groot.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties