article
1.6208615
CUIJK - Er is felle kritiek op het 'badkuipbesluit' van de gemeente Cuijk.
Felle kritiek op 'badkuipbesluit' in Cuijk
CUIJK - Er is felle kritiek op het 'badkuipbesluit' van de gemeente Cuijk.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/felle-kritiek-op-badkuipbesluit-in-cuijk-1.6208615
2016-07-21T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6187968.1468344456!image/image-6187968.JPG
Cuijk,Lokaal Thema DG,noodweer,wateroverlast,beersebaan,signaleringsborden,tunnelbak,cuijk,badkuipbesluit,politiek,hoogwater,badkuip,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Felle kritiek op 'badkuipbesluit' in Cuijk

Felle kritiek op 'badkuipbesluit' in Cuijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Brandweer redt gestrande automobilisten in de 'badkuip'. foto SK-Media
  CUIJK - Er is felle kritiek op het 'badkuipbesluit' van de gemeente Cuijk.

   De elektronische waarschuwingsborden moeten automobilisten vanaf oktober, hebben burgemeester en wethouders vorige week nog besloten, tijdig alarmeren voor wassend water in de tunnelbak van de Beersebaan.

  Noodweer
  Tijdens noodweer op maandag 30 mei veranderde dit deel van de weg van en naar het centrum in een grote 'badkuip'. De brandweer moest eraan te pas komen om gestrande bestuurders uit hun auto's te bevrijden.

  VVD en PLC hebben de gemeente, na berichtgeving in De Gelderlander over de aanschaf van de dure verkeersborden, om opheldering gevraagd. PLC'er Henk Siroen vraagt zich af of dit wel 'een verantwoorde uitgave' is. Cuijk moet in 2017 voor 8,5 ton bezuinigen.

  Vragen
  Ook de VVD zet vraagtekens bij nut en noodzaak van 'deze dure aanschaf'. Een 'permanent algemeen waarschuwingsbord' zou volgens de liberalen afdoende moeten zijn.

  De VVD roept inwoners op met andere oplossingen te komen voor gevaarlijke verkeerssituaties tijdens plensbuien in de Beersebaan. Het CDA spreekt eveneens van een opmerkelijk besluit. Joost Hendriks: „Het fietspad tussen Beers en Cuijk voor eenzelfde bedrag verlichten kan vreemd genoeg niet."

  Borden
  „Wij denken dat permanente, stalen waarschuwingsborden al snel over het hoofd worden gezien", licht een gemeentewoordvoerder toe.

  De gemeente onderzoekt nog of de nieuwe borden 'meer rendabel' te maken zijn, door ze ook in te zetten bij evenementen of voor reclameboodschappen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties