article
1.6498228
CUIJK - Bij het onderzoek naar het vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk, zijn geen stoffelijke resten in de grond gevonden onder de betonvloer van de garage aan de Haagsestraat. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
Geen resten vermist echtpaar gevonden onder betonvloer in Cuijk
CUIJK - Bij het onderzoek naar het vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk, zijn geen stoffelijke resten in de grond gevonden onder de betonvloer van de garage aan de Haagsestraat. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/geen-resten-vermist-echtpaar-gevonden-onder-betonvloer-in-cuijk-1.6498228
2016-10-06T11:41:54+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6499754.1475767614!image/image-6499754.jpg
Cuijk,Vermissing,Jan en Riet Kelders
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Geen resten vermist echtpaar gevonden onder betonvloer in Cuijk

Geen resten vermist echtpaar gevonden onder betonvloer in Cuijk

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De situatie donderdagmiddag bij de kapperszaak in Cuijk.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De foto van Jan en Riet Kelders en hun zoon Wim, bij het artikel in De Gelderlander van 1992.
   Fotograaf
  CUIJK - Bij het onderzoek naar het vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders uit Cuijk, zijn geen stoffelijke resten in de grond gevonden onder de betonvloer van de garage aan de Haagsestraat. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

  „We hebben een gericht gebied afgezocht en afgegraven, maar niets gevonden. We gaan nu weg in Cuijk, maar gaan verder met het onderzoek naar de vermisten”, aldus de woordvoerder.

  Cold case-team
  Het cold case-team van de politie had het onderzoek onlangs heropend nadat het 27 jaar oude dossier opnieuw tegen het licht was gehouden. Daarin werden aanwijzingen gevonden dat het echtpaar door een misdrijf om het leven was gekomen. „Dat geloven we nog steeds. Het scenario dat het echtpaar is omgebracht en aan de Haagsestraat ligt begraven, blijft voor ons met het meest realistisch”, zegt de politiewoordvoerder.

  Over de inhoud van de aanwijzingen voor dat scenario, wil de woordvoerder 'in het belang van onderzoek' geen mededelingen doen.

  Sinds maandag 3 oktober werd gegraven onder de betonvloer, gestort nadat het paar vermist was geraakt op 22 september 1989. Het graafwerk begon na het scannen van de bodem met speciale apparatuur. Donderdagmiddag werd bekend dat niets in de grond lag in het afgegraven stuk.

  „We hebben op verschillende plekken gegraven, waar resten zouden kunnen liggen op basis van de bodemscan. Er bleek niets te liggen.”

  Jammer
  Of dat zorgt voor teleurstelling bij de politie? „We zijn teleurgesteld dat we de vermissingszaak niet hebben kunnen oplossen. Dat we niets hebben gevonden is jammer, maar daar hou je rekening mee in zo'n onderzoek”, aldus de woordvoerder.

  Hoe diep de onderzoekers de grond in zijn gegaan, wil de woordvoerder niet zeggen. Puinresten van de betonvloer en opgegraven zand worden volgens hem niet verder onderzocht.

  Toekomst
  Hij sluit niet uit dat er 'in de toekomst' opnieuw wordt gegraven aan de Haagsestraat. Hoe snel dat is, is volgens hem niet te zeggen. Op de vraag waarom niet meteen een groter deel van het perceel is afgegraven is het antwoord: „De plekken waar we nu hebben gegraven, kwamen bij het bodemonderzoek in augustus naar voren als plekken waar mogelijk iets ligt. We hebben ervoor gekozen gericht te graven en nu niet alles te doen.”

  Engeland
  Hoe het verdere onderzoek naar de vermissing van Jan en Riet Kelders eruit gaat zien, moet nog bepaald worden in het onderzoeksteam. De politie sluit in ieder geval uit dat de twee toch in Engeland zijn, waar 'Jan from Holland' een bekende was in kermiskringen. „We hebben geen enkele aanwijzing daarvoor”, aldus de woordvoerder.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties