article
1.6569673
CUIJK - Veel mantelzorgers weten niet wat er mogelijk is om zichzelf te ontlasten in hun langdurige zorg voor zieke dierbaren.
Infomarkt moet mantelzorgers Cuijk weg naar hulp wijzen
CUIJK - Veel mantelzorgers weten niet wat er mogelijk is om zichzelf te ontlasten in hun langdurige zorg voor zieke dierbaren.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/infomarkt-moet-mantelzorgers-cuijk-weg-naar-hulp-wijzen-1.6569673
2016-10-25T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6569675.1477340914!image/image-6569675.JPG
Cuijk,Lokaal Thema DG,land van cuijk,ziek,mantelzorger,dierbare,cuijk,mantelzorg,steunpunt,respijtzorg,symposium,zorg,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Infomarkt moet mantelzorgers Cuijk weg naar hulp wijzen

Infomarkt moet mantelzorgers Cuijk weg naar hulp wijzen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Millse mantelzorger Toos Lange.
   Locatie
   Theo Peeters
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mantelzorger Magda van Hoof-Krouwel uit Sint Anthonis.
   Fotograaf
  CUIJK - Veel mantelzorgers weten niet wat er mogelijk is om zichzelf te ontlasten in hun langdurige zorg voor zieke dierbaren.

  Zo bestaat er de zogeheten respijtzorg, waarbij de mantelzorg in een dagopvang of logeerhuis wordt overgenomen. Zorgprofessionals merken dat cliënten en mantelzorgers deze steun nodig hebben, maar er toch geen gebruik van maken. 

  Onbekend
  Volgens een onderzoek van Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk komt dit vooral door de onbekendheid met vervangende zorg. Een groot symposium en een informatiemarkt over mantelzorg in de schouwburg van Cuijk kunnen meer licht in de duisternis brengen. De markt wordt op 7 december gehouden en moet de drempel bij mantelzorgers verlagen om zorg uit handen te geven.

  Mantelzorgvriendelijk
  Steunpunt-coördinator Marjo Mooren wil ook meer doen met bedrijven die 'mantelzorgvriendelijk' willen werken.

  „Op ons symposium worden in deze regio de eerste certificaten voor mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid uitgereikt. De vijf Land van Cuijkse gemeenten en enkele zorginstellingen zijn al zover. We hopen dat steeds meer bedrijven samen met hun werknemers willen kijken hoe werk en mantelzorg te combineren zijn. We merken dat dit een moeilijk bespreekbaar onderwerp is, vanwege angst voor ontslag."

  Meer hierover, met onder meer interviews met twee mantelzorgers, in De Gelderlander van dinsdag 25 oktober en in onze e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties