article
1.6093854
HAPS - Eind 2017 gaat de nieuwe babyvoedingfabriek van Nutricia op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps in gebruik. Deze ambitieuze planning is nog altijd haalbaar, zeggen betrokkenen.
Met melk toosten op nieuwe fabriek Nutricia
HAPS - Eind 2017 gaat de nieuwe babyvoedingfabriek van Nutricia op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps in gebruik. Deze ambitieuze planning is nog altijd haalbaar, zeggen betrokkenen.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/met-melk-toosten-op-nieuwe-fabriek-nutricia-1.6093854
2016-06-09T13:19:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6093855.1465478147!image/image-6093855.JPG
Haps,Lokaal Thema DG,a73,danone,melkpoeder,nutricia,babyvoeding,cuijk,fabriek,laarakker,haps,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Met melk toosten op nieuwe fabriek Nutricia

Met melk toosten op nieuwe fabriek Nutricia

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zo ziet de nieuwe fabriek langs de A73 in Haps er uit.
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jeroen Boon (links), directeur van Nutricia in Cuijk, brengt met wethouder Maarten Jilisen van Cuijk een toepasselijke toost uit. foto's DG
  HAPS - Eind 2017 gaat de nieuwe babyvoedingfabriek van Nutricia op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps in gebruik. Deze ambitieuze planning is nog altijd haalbaar, zeggen betrokkenen.

  Donderdagmiddag was de formele en feestelijke aftrap van de bouw van de nieuwe fabriek. Want gebouwd op het terrein wordt er al sinds maart dit jaar.

  Glas melk
  De feestelijke aftrap gebeurde met de onthulling van een groot bord op het bouwterrein pal aan de A73, waarop de nieuwe fabriek te zien is. Jeroen Boon, directeur van Nutricia in Cuijk, bracht met wethouder Maarten Jilisen van Cuijk met een glas melk een toepasselijke toost uit.

  Trots
  Onder anderen directeur Boon en burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk benadrukten in toespraken hoe trots ze zijn op de nieuwbouw. Ze onderstreepten ook het belang van het behoud van werkgelegenheid voor de regio. Bij Nutricia in Cuijk werken 380 man in vaste dienst, plus nog eens zo'n 70 inhuurkrachten. Die gaan mee over naar Laarakker in Haps.

  Babyvoeding
  Straks rollen in Haps jaarlijks 170 miljoen pakken babyvoeding van de band. Op de huidige locatie van Nutricia aan de Grotestraat in het centrum van Cuijk, op een steenworp van de Maas, wordt jaarlijks ongeveer de helft hiervan geproduceerd.

  Danone, het Franse moederbedrijf van Nutricia, steekt 240 miljoen euro in de nieuwe onderneming. De fabriek in Cuijk zal, volgens de huidige planning, uiterlijk begin 2019 zijn deuren sluiten. Tegen die tijd is de hele Cuijkse Nutricia-productie overgeheveld naar Haps.

  U leest meer in De Gelderlander van vrijdag 10 juni, editie Maasland, of in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties