article
1.6414783
CUIJK - Bij de vijver aan het Nagelkruid en het Penningkruid in de wijk de Heeswijkse Kampen in Cuijk is er overlast door ratten.
Overlast door ratten bij vijver in Cuijk
CUIJK - Bij de vijver aan het Nagelkruid en het Penningkruid in de wijk de Heeswijkse Kampen in Cuijk is er overlast door ratten.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/overlast-door-ratten-bij-vijver-in-cuijk-1.6414783
2016-09-20T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5159951.1439906409!image/image-5159951.jpg
Cuijk,Hygiëne,Plaag,Gif,bestrijding,ongedierte,vijver,rattenkeutels,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Overlast door ratten bij vijver in Cuijk

Overlast door ratten bij vijver in Cuijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  CUIJK - Bij de vijver aan het Nagelkruid en het Penningkruid in de wijk de Heeswijkse Kampen in Cuijk is er overlast door ratten.

  De gemeente heeft al waarschuwingsborden rond de plas geplaatst met de tekst 'Overlast ratten. Niet voeren aub.' Omwonenden hebben rattenkeutels gevonden in de voor- en de achtertuin. Er zijn zelfs al ratten gezien die over schuttingen van omwonenden liepen.

  'Razendsnel voortplanten'
  Een ongediertebestrijder meldt dat het gaat het om de bruine rat, een dier dat zich razendsnel kan voortplanten. Volgens buurtbewoners komt de overlast door vissers die rotzooi bij de plas achterlaten, het te overdadig voeren van eenden en slecht snoeien van de begroeiing rond de plas.

  Dozenra
  Ongediertebestrijder Zungo Pest Control, die dozen om ratten mee te vangen rond de vijver heeft geplaatst, wil vanwege de privacy van zijn klanten niets zeggen over de maatregelen die worden getroffen.

  De gemeente Cuijk was maandag niet in staat om te reageren.

  Meer over de rattenplaag in de Gelderlander van dinsdag 20 september, editie Maasland. Ook te lezen in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties