article
1.6492177
CUIJK - De Cuijkse politiek moet niks weten van twee peperdure elektronische waarschuwingsborden à 20 mille tegen snel wassend water in 'badkuip' de Beersebaan in Cuijk.
Politiek wil niets weten van dure borden voor 'badkuip' Cuijk
CUIJK - De Cuijkse politiek moet niks weten van twee peperdure elektronische waarschuwingsborden à 20 mille tegen snel wassend water in 'badkuip' de Beersebaan in Cuijk.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/cuijk/politiek-wil-niets-weten-van-dure-borden-voor-badkuip-cuijk-1.6492177
2016-10-04T20:39:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6077876.1464984760!image/image-6077876.JPG
Cuijk,Lokaal Thema DG,Beersebaan,verstand,Stoffels,waarschuwing,borden,politiek,badkuip,hoosbui,hermes
Cuijk
Home / Regio / Maasland / Cuijk / Politiek wil niets weten van dure borden voor 'badkuip' Cuijk

Politiek wil niets weten van dure borden voor 'badkuip' Cuijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een gestrande automobilist wordt uit zijn auto geholpen door de brandweer. foto SK-Media
  CUIJK - De Cuijkse politiek moet niks weten van twee peperdure elektronische waarschuwingsborden à 20 mille tegen snel wassend water in 'badkuip' de Beersebaan in Cuijk.

  Weggebruikers moeten hier gewoon hun eigen gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid gebruiken, luidt de keiharde boodschap van zowat alle raadsfracties aan het adres van verkeerswethouder Gerard Stoffels.

  Regenbuien
  Stoffels beseft dat 15.000 tot 20.000 euro voor twee oplichtende borden veel geld is. „Maar", zo zei hij maandagavond tijdens de raadsvergadering, „dat wat in mei voorgevallen is, kan, zeker nu we in Nederland meer forse regenbuien zullen krijgen, vaker gebeuren. Als gemeente hebben we een zorgplicht."

  Badkuip
  De Beersebaan staat sinds maandag 30 mei dit jaar, toen Cuijk een ongekende hoosbui over zich heen kreeg, bekend als de 'badkuip'. In korte tijd stroomde het deel onder het spoorviaduct tjokvol met water. De brandweer moest er zelfs aan te pas komen om bestuurders uit hun gestrande auto's te redden.

  Geduld
  Stoffels vroeg de raad maandagavond nog even om geduld en 'ruimte'. Hij is nog bezig met onderzoek naar hoe van zo'n digitaal signaleringsbord tegelijk ook een reclame- en evenementenbord te maken valt. Ook zegt de wethouder te kijken naar de voorbije maanden ingediende voorstellen van inwoners van Cuijk om te waarschuwen voor wateroverlast in betreffende tunnelbak.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties