article
1.6273088
GENNEP - De gemeente Gennep houdt vast aan de gratis camperplaatsen op drie plekken binnen de gemeente. Ondanks bezwaar van de campinghouder van camping De Bloksberg.
Campers blijven welkom in Gennep
GENNEP - De gemeente Gennep houdt vast aan de gratis camperplaatsen op drie plekken binnen de gemeente. Ondanks bezwaar van de campinghouder van camping De Bloksberg.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/gennep/campers-blijven-welkom-in-gennep-1.6273088
2016-08-18T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6274422.1471513827!image/image-6274422.JPG
Gennep,Vrijetijdsbesteding,Vakantie,B&W,Recreatie,kamperen,camping,camper,hermes
Gennep
Home / Regio / Maasland / Gennep / Campers blijven welkom in Gennep

Campers blijven welkom in Gennep

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GENNEP - De gemeente Gennep houdt vast aan de gratis camperplaatsen op drie plekken binnen de gemeente. Ondanks bezwaar van de campinghouder van camping De Bloksberg.

  De gratis camperplaatsen in het centrum van Gennep, bij De Diepen in Milsbeek en bij Old Inn in Ottersum – dertien in totaal – blijven. 

  Bezwaar
  De Bloksberg stapte met een bezwaar naar de bezwaar- en beroepscommissie en kreeg gelijk. Toch houdt wethouder Peter Lucassen vast aan de parkeerplaatsen waar campers maximaal drie etmalen mogen staan. De camperplekken hebben verder geen voorzieningen: geen water, prullenbak, stroom of riolering noch sanitair. De Bloksberg kaartte samen met brancheorganisatie Recron aan, dat de camperplaatsen oneerlijke concurrentie voor de campinghouders zouden zijn. De kampeerders die gebruikmaken van de gratis plekken, komen niet op de camping. Daardoor mist de camping inkomsten.

  Wethouder
  Wethouder Lucassen: „De camperplaatsen zijn een voorziening van algemeen belang. Mensen met een camper willen niet gebonden zijn. Onze camperplaatsen zijn populair. Dit seizoen zijn er al 1.500 overnachtingen geweest. De camperaars zijn in economisch opzicht belangrijk voor Gennep. Ze zorgen voor omzet bij winkels en restaurants. Er is uitgerekend, dat camperaars per persoon voor een omzet van 25 euro per dag zorgen."

  Het komt niet vaak voor dat het college van burgemeester en wethouders het tegenovergestelde besluit van wat de bezwaarcommissie adviseert. Vorig jaar gebeurde dat slechts één keer bij 25 beroepsprocedures.

  Wethouder Lucassen legt het besluit van het college in september voor aan de gemeenteraad. Die moet dan beslissen of zij het college volgt. De kans is groot dat dat gebeurt. De camperplaatsen waren een wens van een meerderheid van de raad.   Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties