article
1.6416938
GENNEP - De Gennepse gemeenteraad wil een mediator (bemiddelaar) aanstellen die moet pogen de gemeente en vervoersbedrijf Noy in Heijen nader tot elkaar te brengen.
Gennep schakelt mediator in bij Noy
GENNEP - De Gennepse gemeenteraad wil een mediator (bemiddelaar) aanstellen die moet pogen de gemeente en vervoersbedrijf Noy in Heijen nader tot elkaar te brengen.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/gennep/gennep-schakelt-mediator-in-bij-noy-1.6416938
2016-09-20T11:01:52+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3068991.1474368830!image/image-3068991.JPG
Heijen,Weg,Bedrijventerrein,Noy,ontsluitingsweg,onteigening,hermes
Gennep
Home / Regio / Maasland / Gennep / Gennep schakelt mediator in bij Noy

Gennep schakelt mediator in bij Noy

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Linksboven camping De Schaaf, rechts bedrijventerrein De Grens in Heijen. In het groen moet De Brem komen.
   Fotograaf
  GENNEP - De Gennepse gemeenteraad wil een mediator (bemiddelaar) aanstellen die moet pogen de gemeente en vervoersbedrijf Noy in Heijen nader tot elkaar te brengen.

  Gennep en Noy hebben na jarenlange pogingen geen overeenstemming kunnen bereiken over een stuk grond dat de gemeente nodig heeft.

  Ontsluitingsweg
  De gemeenteraad van Gennep wil dat stuk grond van het vervoersbedrijf op bedrijventerrein De Grens in Heijen zonodig onteigenen. Dat besluit is gisteravond genomen. Op die grond moet een deugdelijke ontsluitingsweg komen voor het nog te ontwikkelen bedrijventerrein De Brem.

  Onderhandelingen
  Tegelijk wil de Gennepse gemeenteraad een laatste poging wagen om er met Noy in onderhandelingen uit te komen. Om dat mogelijk te maken nam een meerderheid van de raad (alleen VVD stemde tegen) een motie aan van D66. D66-fractielid Paul Wessels: „We willen als gemeenteraad alles in het werk stellen om onteigening te voorkomen.”

  Dennis de Jager van de fractie Kern onderschreef dat idee van harte: „Je wilt als gemeente niet tegen je eigen bedrijven of burgers procederen.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties