article
1.4731860
GRAVE - De kans dat er op de failliete scheepswerf in Grave gebouwd gaat worden, is iets groter geworden. In een brief zet de gemeente de deur op een kier voor initiatiefnemer Robert van Kessel.
Grave zet deur op een kier voor scheepswerf
GRAVE - De kans dat er op de failliete scheepswerf in Grave gebouwd gaat worden, is iets groter geworden. In een brief zet de gemeente de deur op een kier voor initiatiefnemer Robert van Kessel.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/grave-zet-deur-op-een-kier-voor-scheepswerf-1.4731860
2015-01-26T06:41:41+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4085129.1418851738!image/image-4085129.JPG
Grave,Bouw,scheepswerf,hermes
Maasland
Home / Regio / Maasland / Grave zet deur op een kier voor scheepswerf

Grave zet deur op een kier voor scheepswerf

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De scheepswerf in Grave.
   Fotograaf
  GRAVE - De kans dat er op de failliete scheepswerf in Grave gebouwd gaat worden, is iets groter geworden. In een brief zet de gemeente de deur op een kier voor initiatiefnemer Robert van Kessel.
  Kan de gemeente de geschiedenis loslaten?

  Eerder leek het erop dat de gemeente niet veel zin had om mee te werken aan de plannen van Van Kessel.

  Gerechtelijke procedures 
  Hij heeft als eigenaar van de failliete scheepswerf en SG Shipyard nog steeds gerechtelijke procedures tegen de gemeente lopen. Van Kessel wil graag huur- en koopwoningen bouwen en heeft plannen voor een hotel aan de Maas.

  Brief
  In de brief aan Maas Holding van Van Kessel, geeft burgemeester Roolvink aan dat het de holding, en niet Shipyard dat eerder als opdrachtgever werd genoemd, vrij staat om bij de gemeenteraad een herziening van het bestemmingsplan in te dienen.

  Bij dat verzoek moet duidelijk gemaakt worden hoe moet worden omgegaan met de Structuur Visie Grave 2015. Die visie biedt geen ruimte voor woningbouw op de plaats van de oude scheepswerf.

  Enthousiasme 
  "Blijkbaar is de gemeente nu wel bereid tot formeel overleg", reageert Van Kessel. "Maar het enthousiasme spat er nog niet vanaf. Ik weet, gezien het gebrek aan enthousiasme bij burgemeester en wethouders, nog niet wat we gaan doen. Kan de gemeente de geschiedenis loslaten? Waarschijnlijk zal ik eerst overleggen met ambtenaren om na de gaan wat wel en niet besproken kan worden en wat dat voor invloed heeft op de kansen van het project."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties