article
1.4888885
GRAVE - Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over de brand die het Palazzo Theater in Grave in de nacht van zondag op maandag heeft verwoest. "We houden alle opties open", is de korte reactie van een woordvoerder van de politie op vragen over de toedracht. Op details wordt niet ingegaan.
Veel vragen over brand bij Palazzo Theater in Grave
GRAVE - Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over de brand die het Palazzo Theater in Grave in de nacht van zondag op maandag heeft verwoest. "We houden alle opties open", is de korte reactie van een woordvoerder van de politie op vragen over de toedracht. Op details wordt niet ingegaan.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/grave/veel-vragen-over-brand-bij-palazzo-theater-in-grave-1.4888885
2015-04-29T05:14:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4884150.1430115793!image/image-4884150.jpg
Grave,Brand,hermes
Grave
Home / Regio / Maasland / Grave / Veel vragen over brand bij Palazzo Theater in Grave

Veel vragen over brand bij Palazzo Theater in Grave

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De uitslaande brand in Grave.
   Fotograaf
  GRAVE - Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over de brand die het Palazzo Theater in Grave in de nacht van zondag op maandag heeft verwoest. "We houden alle opties open", is de korte reactie van een woordvoerder van de politie op vragen over de toedracht. Op details wordt niet ingegaan.

  Na een week eerder in zijn theater te zijn overvallen, kreeg eigenaar Jan-Paul Beukering tijdens Koningsnacht weer bezoek. Hij werd daarbij, zo vertelde hij de politie, vastgebonden, waarna er brand werd gesticht in het theater.

  Verdachten
  Uit de beschrijving van de daders, die Beukering de politie gaf, lijkt het om dezelfde 2 te gaan als een week eerder bij de overval. Bij die overval had Beukering zijn belagers naar eigen zeggen met een luchtbuks verjaagd. Op de vraag of theatereigenaar Beukering mogelijk zelf verdachte is van de brandstichting, geeft de politie geen antwoord.

  Tie-wraps
  "Het onderzoek is in volle gang en zolang dat duurt, kunnen we niks zeggen." Zo wordt er ook geen antwoord gegeven op de vraag waar de 2 honden van Beukering waren ten tijde van de brand. Of hoe het mogelijk is geweest dat de eigenaar zich los wist te maken van tie-wraps wordt niet duidelijk. "Dat hij vastgebonden was met tie-wraps, is een verhaal dat op straat wordt verteld, maar op dergelijke scenario's gaan we niet in", zegt de woordvoerder.

  Bijna onmogelijk
  Een buurman had maandag, zo vertelde hij tegenover De Gelderlander, van Beukering zelf vernomen dat de Palazzo-eigenaar in de nacht van de brand in zijn theater met tie-wraps was vastgebonden. De theaterdirecteur zou zichzelf, zo gaat het verhaal, tijdig hebben kunnen bevrijden. Navraag bij WKK Nederland in Tilburg, een van de grootste importeurs en distributeurs in Europa van kabelbinders of 'reserve-handboeien', zoals tie-wraps ook wel worden genoemd, leert dat het 'bijna onmogelijk' is voor een mens om zichzelf te ontdoen van de ijzersterke plastic riempjes.

  Hulp
  "Als je hiermee vastgebonden bent, is het wel erg knap om jezelf weten te bevrijden", zegt een woordvoerster van WKK. "En ook al zouden deze kabelbinders niet heel erg strak aangetrokken zijn, dan nog is het nagenoeg onmogelijk om los te komen. Daar heb je echt hulp bij nodig."

  Volgens de politie is sporenonderzoek door de technische recherche, als gevolg van de brand en de intense hitte die daarbij vrijkwam, nauwelijks mogelijk.

  Lees meer over de brand in de krant van 29/04/2015. Of in onze betaalde online-krant. Let op, dit is tot 11 dagen na publicatie mogelijk.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties