article
1.6127971
MILL - De Lokale Omroep Mill (LOM) is niet blij met de naam van de nieuwe fusieomroep. De LOM doet niet mee met de fusie en vindt de naam 'Omroep Land van Cuijk' misleidend.
Mill: 'Omroep Land van Cuijk is misleidend'
MILL - De Lokale Omroep Mill (LOM) is niet blij met de naam van de nieuwe fusieomroep. De LOM doet niet mee met de fusie en vindt de naam 'Omroep Land van Cuijk' misleidend.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/mill-en-st-hubert/mill-omroep-land-van-cuijk-is-misleidend-1.6127971
2016-06-22T05:06:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4266807.1478029776!image/image-4266807.jpg
Mill,Radio,Omroep-regionaal,Fusieomroep,Lokale Omroep,hermes
Mill en St. Hubert
Home / Regio / Maasland / Mill en St. Hubert / Mill: 'Omroep Land van Cuijk is misleidend'

Mill: 'Omroep Land van Cuijk is misleidend'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MILL - De Lokale Omroep Mill (LOM) is niet blij met de naam van de nieuwe fusieomroep. De LOM doet niet mee met de fusie en vindt de naam 'Omroep Land van Cuijk' misleidend. 

   „De Omroep Land van Cuijk beslaat de vier gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis. Maar het Land van Cuijk bestaat uit vijf gemeenten, inclusief Mill dus", legt LOM-voorzitter Mayke Selten van den Elzen uit.

  Verwarring
  De Millse omroep heeft niets tegen de fusie. „Maar wel tegen de naam. De nieuwe naam is onduidelijk voor onze luisteraars en kijkers. Ook voor de samenwerkende gemeenten Cuijk, Grave en Mill kan het voor verwarring zorgen. Daarbij meldt de nieuwe omroep op haar site dat het de omroep is voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, inclusief Mill en Sint Hubert", aldus Selten van den Elzen. 

  Samengaan
  De Stichting Omroep Land van Cuijk is een samengaan van de BLOS in Boxmeer, Peelstar FM in Sint Anthonis en Stilo, die in Cuijk en Grave actief is. Daarbij wordt samengewerkt met het voormalige TV Land van Cuijk. Die commerciële omroep bestaat niet meer en is veranderd in een productiebedrijf.

  Geen behoefte
  Volgens de LOM-preses heeft de Millse omroep geen behoefte aan een fusie. „Wij zijn een goed draaiende omroep. We krijgen van onze luisteraars hoge cijfers en hebben, zo is gebleken in een bereikbaarheidsonderzoek, veel mensen in de gemeente Mill die naar ons luisteren. We werken met veel vrijwilligers. Dan is het niet handig als die naar een studio in Boxmeer moeten."

  Toekomst
  Lowie Althuizen, bestuurslid van de Stichting Omroep Land van Cuijk, zegt dat de naam juist bewust gekozen is. „Het is gericht op de toekomst", zegt Althuizen. „Het zal niet lang duren voordat we hier één grote gemeente Land van Cuijk hebben."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties