article
1.6330374
LANDHORST - Bij de start van een nieuw schooljaar maandag in Sint Anthonis, zal er toch geen busje rijden om jongens en meisjes veilig van Landhorst naar de nieuwe fusieschool in Wanroij - maar liefst zes kilometer verder - te vervoeren.
Toch geen schoolbusje bij start nieuw schooljaar
LANDHORST - Bij de start van een nieuw schooljaar maandag in Sint Anthonis, zal er toch geen busje rijden om jongens en meisjes veilig van Landhorst naar de nieuwe fusieschool in Wanroij - maar liefst zes kilometer verder - te vervoeren.
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/st-anthonis/toch-geen-schoolbusje-bij-start-nieuw-schooljaar-1.6330374
2016-09-02T05:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1582551.1463062779!image/image-1582551.JPG
Landhorst,Onderwijs en wetenschap,leerlingenvervoer,hermes
St. Anthonis
Home / Regio / Maasland / St. Anthonis / Toch geen schoolbusje bij start nieuw schooljaar

Toch geen schoolbusje bij start nieuw schooljaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  LANDHORST - Bij de start van een nieuw schooljaar maandag in Sint Anthonis, zal er toch geen busje rijden om jongens en meisjes veilig van Landhorst naar de nieuwe fusieschool in Wanroij - maar liefst zes kilometer verder - te vervoeren.

  Bezorgde ouders van de basisschooljeugd in Peeldorp Landhorst hebben vlak voor de zomervakantie wel 15.000 euro gekregen van de gemeente Sint Anthonis en scholenkoepel Peelraam als bijdrage in de aanschaf en onderhoud van een busje. Maar omdat gemeente en het schoolbestuur pas in juli, tegen het eind van het voorbije schooljaar, met 'een oplossing' kwamen (lees: geld), hebben de ouders tot hun grote teleurstelling de voorbije vakantieweken niks kunnen regelen.

  Rendabel
  Sluiting van De Vlieger zat er al een paar jaar aan te komen. Eind juli ging de school in Landhorst definitief op slot. Financieel is het niet meer rendabel, vindt Peelraam, om voor 25 kinderen een school open te houden. Vandaar dat de kinderen van De Vlieger noodgedwongen naar De Sprong in Wanroij moeten, tot voor kort De Hinkstap geheten.

  Onvrede
  In Landhorst voelen veel ouders zich, ondanks de geldelijke bijdrage, aan hun lot overgelaten. Er heerst ook een gevoel van onvrede. „Als ouders mochten we, werd ons altijd gezegd, ervanuit gaan dat het vervoer helemaal geregeld zou zijn; een tweedehands busje en chauffeur", zeggen enkele ouders. „Nu blijkt dat we als kleine gemeenschap in korte tijd heel veel moeten organiseren. Denk aan vrijwilligers."

  Oorverdovend stil
  Bij de gemeente Sint Anthonis zeggen ze dat de bal nu bij de ouders ligt. „Met het geld, hebben we toch iets geregeld. Het is niet de eerste verantwoordelijkheid van gemeente of school om een busje te kopen", reageert een woordvoerder. „De exploitatie is aan de ouders. We zien ook geen andere mogelijkheden."

  Vanuit de politiek is het tot nu oorverdovend stil gebleven.

  Oplossing
  Ouders beraden zich nu op hoe ze dit schooljaar samen toch voor een veilige vervoersoplossing kunnen zorgen vanuit Landhorst. Want de jonge kinderen zelf laten fietsen op de lange, rechte wegen naar Wanroij, zonder fietspaden, waar ook nog eens hard gereden wordt, is geen optie. Zeker als straks de wintertijd ingaat. Wethouder Roos Aben zei eerder al dat fietsen daar onveilig is.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties