article
1.6693670
GROESBEEK - Het bedrijf Nillesen Installaties vertrekt na 78 jaar uit Groesbeek. Werkplaats en kantoor gaan volgend jaar naar Druten, naar zusterbedrijf Megens dat sinds 2005 eigenaar is van Nillesen.
Nillesen Installaties na 78 jaar weg uit Groesbeek
GROESBEEK - Het bedrijf Nillesen Installaties vertrekt na 78 jaar uit Groesbeek. Werkplaats en kantoor gaan volgend jaar naar Druten, naar zusterbedrijf Megens dat sinds 2005 eigenaar is van Nillesen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/berg-en-dal/nillesen-installaties-na-78-jaar-weg-uit-groesbeek-1.6693670
2016-11-30T08:42:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6693671.1480495258!image/image-6693671.JPG
Nijmegen,Ondernemen,hermes
Berg en Dal
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Berg en Dal / Nillesen Installaties na 78 jaar weg uit Groesbeek

Nillesen Installaties na 78 jaar weg uit Groesbeek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jos Ruijs, Frans Nillesen en Mark Nijhoff (rechts) voor de vestiging in Groesbeek.
   Fotograaf
  GROESBEEK - Het bedrijf Nillesen Installaties vertrekt na 78 jaar uit Groesbeek. Werkplaats en kantoor gaan volgend jaar naar Druten, naar zusterbedrijf Megens dat sinds 2005 eigenaar is van Nillesen.

  Nillesen betrok in 2008 een nog nieuw pand op het industrieterrein van Groesbeek. Inmiddels is er voldoende ruimte in Druten voor beide bedrijven die onder dezelfde eigenaar vallen. Door digitalisering en efficiëntie is er minder magazijnruimte nodig en is er dus plaats voor de Groesbeekse collega's.

  Nillesen Installaties had al plannen om uiteindelijk naar Druten te gaan. De verhuizing is eerder ingezet doordat een deel van het werk bij de Groesbeekse corporatie Oosterpoort is verdwenen.

  'Niet efficiënt'
  „Oosterpoort werkte eerder met tientallen bedrijven uit de regio”, zegt een woordvoerder. „Dat is niet efficiënt. We zijn dus aan het selecteren. Daarbij is Nillesen afgevallen. We geven de voorkeur aan een ander Groesbeeks bedrijf.”

  Nillesen Installaties houdt nog wel wat werk bij Oosterpoort. Het betreft complexen met collectieve installaties.

  'Één aanspreekpunt'
  Jos Ruijs, directeur van Megens en Nillesen vindt het enerzijds spijtig dat het bedrijf Groesbeek verlaat. "Maar de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening wordt beter en de klant heeft maar één aanspreekpunt."

  Zusterbedrijf
  Vanaf 2017 worden de nieuwbouw- en renovatieprojecten van zowel Megens als Nillesen aangestuurd vanuit Druten. Indusa Installaties, ook een zusterbedrijf, blijft vanuit Deventer opereren. De bedrijven zijn gespecialiseerd in elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor de woningbouw, retail en utiliteit in heel Nederland.

  De drie bedrijven samen hebben de afgelopen jaren, ondanks de crisis, een behoorlijke groei doorgemaakt en zijn inmiddels goed voor een omzet van 20 miljoen euro per jaar en 140 medewerkers.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties