article
1.6459316
MALDEN - Inwoner Niek Breur wil excuses voor 'de leugens van de gemeente Heumen' over de bomenkap in de Schoolstraat in Malden. Volgens hem zijn de bomen gekapt onder valse voorwendselen.
'Heumen heeft gelogen over reden bomenkap'
MALDEN - Inwoner Niek Breur wil excuses voor 'de leugens van de gemeente Heumen' over de bomenkap in de Schoolstraat in Malden. Volgens hem zijn de bomen gekapt onder valse voorwendselen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/heumen/heumen-heeft-gelogen-over-reden-bomenkap-1.6459316
2016-09-29T04:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6461585.1475100278!image/image-6461585.JPG
Malden,Politiek Lokaal,hermes
Heumen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Heumen / 'Heumen heeft gelogen over reden bomenkap'

'Heumen heeft gelogen over reden bomenkap'

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Niek Breur voor zijn woning in de Schoolstraat die opnieuw wordt ingericht.
   Fotograaf
  MALDEN - Inwoner Niek Breur wil excuses voor 'de leugens van de gemeente Heumen' over de bomenkap in de Schoolstraat in Malden. Volgens hem zijn de bomen gekapt onder valse voorwendselen.

  In een brief aan bewoners (pdf) staat: 'De bestaande bomen gaan we grotendeels kappen, omdat ze een verminderde kwaliteit hebben of dicht op de woningen staan.'

  Documenten
  Uit documenten (pdf) die Breur opvroeg bij de gemeente blijkt echter dat negen van de twaalf bomen in goede staat waren. Eén was er matig. Twee waren er slecht en moesten binnen een jaar worden gekapt.

  Zeven goede bomen zijn gekapt omdat ze te dicht op woningen zouden staan, schrijft de gemeente aan Breur: 'Omdat de wens van enkele bewoners is dat de bomen aan de westkant gekapt worden, omdat ze te dicht op de woning staan, hebben we dat meegenomen in het plan.' Dat heeft de gemeente niet verder onderbouwd (pdf).

  'Kulbriefjes'
  Breur: „Wil je bomen kappen? Prima. Maar kom dan niet met van die kulbriefjes. Het wordt hier misschien wel de mooiste straat van Malden, maar waarom dat gelieg?"

  'Grote woorden'
  Wethouder Henk van den Berg herkent zich niet in de kritiek van Niek Breur. „De heer Breur gebruikt nogal grote woorden. Ook richting mij. Dus heb ik alles zo objectief mogelijk laten uitzoeken."

  Van den Berg legt de nadruk op het hele proces van bewonersbijeenkomsten en brieven. Hij vindt niet dat de gemeente daarin fouten heeft gemaakt. Ook niet in de gewraakte brief.