article
1.6236222
MILLINGEN AAN DE RIJN - De pas ingezaaide akkerranden in natuurgebied de Duffelt bij Millingen aan de Rijn doen het verrassend goed.
Bloeiende akkerranden in natuurgebied de Duffelt
MILLINGEN AAN DE RIJN - De pas ingezaaide akkerranden in natuurgebied de Duffelt bij Millingen aan de Rijn doen het verrassend goed.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/millingen-aan-de-rijn/bloeiende-akkerranden-in-natuurgebied-de-duffelt-1.6236222
2016-08-02T10:49:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6236223.1470134529!image/image-6236223.JPG
Millingen aan de Rijn,Cultuur, kunst en recreatie,natuurontwikkeling,akkerranden,landschapsbeheer,boeren,hermes
Millingen aan de Rijn
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Millingen aan de Rijn / Bloeiende akkerranden in natuurgebied de Duffelt

Bloeiende akkerranden in natuurgebied de Duffelt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een bloeiende kruidenstrook langs de Hoefseweg in Millingen.
   Fotograaf
  MILLINGEN AAN DE RIJN - De pas ingezaaide akkerranden in natuurgebied de Duffelt bij Millingen aan de Rijn doen het verrassend goed.

  Langs de Hoefseweg bij Millingen aan de Rijn en de Steenheuvelsestraat in Leuth floreert nu de blauwbloeiende phacelia en het paarse groot kaasjeskruid.

  Wandelaars
  De fleurige bloemenstroken liggen aan het Pieterpad. Die plekken zijn niet voor niets gekozen. Zo wordt het landschap aantrekkelijker voor de wandelaars.

  Ploegdriever
  De landschapelementen komen tot stand door samenwerking van de gemeente Berg en Dal, plaatselijke boeren en De Ploegdriever, de regionale vereniging voor landschapsbeheer. De boer stelt de grond beschikbaar, de gemeente betaalt een kleine vergoeding voor het gebruik van de grond en De Ploegdriever zaait de percelen in en houdt ze in de gaten.

  Een begin
  Langs veel akkers en wegen in Groesbeek bloeien al jaren wilde kruiden als zonnebloem, klaproos en korenbloem. In de Duffelt waren nog geen ingezaaide akkerranden. „Dat kwam omdat de voormalige gemeente Millingen hiervoor geen geld beschikbaar had", zegt Bart Willers, ecoloog bij De Ploegdriever.

  De nieuwe akkerranden in de Duffelt zijn een begin. De Ploegdriever hoopt volgend jaar op meer boeren die willen meedoen.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties