article
1.6422507
MILLINGEN AAN DE RIJN - Voor mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, is in Millingen aan de Rijn het project Fietsmaatjes van start gegaan.
Fietsmaatjes: als je zelf niet meer kunt fietsen
MILLINGEN AAN DE RIJN - Voor mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, is in Millingen aan de Rijn het project Fietsmaatjes van start gegaan.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/millingen-aan-de-rijn/fietsmaatjes-als-je-zelf-niet-meer-kunt-fietsen-1.6422507
2016-09-21T10:15:33+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6422508.1474452385!image/image-6422508.JPG
Millingen aan de Rijn,Lokaal Thema DG,Liefdadigheid-Goede doelen,Vrijwilligerswerk,hermes
Millingen aan de Rijn
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Millingen aan de Rijn / Fietsmaatjes: als je zelf niet meer kunt fietsen

Fietsmaatjes: als je zelf niet meer kunt fietsen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het eerste ritje in Millingen werd gemaakt door Cor van der Hoeven (82), die samen met fietsmaatje Christine Rutten (rechts) een rondje dijk fietste.
   Fotograaf
  MILLINGEN AAN DE RIJN - Voor mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, is in Millingen aan de Rijn het project Fietsmaatjes van start gegaan.

  Deze mensen kunnen samen met een maatje een tocht maken op een elektrische duofiets. Carla Derks uit Millingen aan de Rijn nam het initiatief.

  25 fietsmaatjes
  Inmiddels staan in Millingen aan de Rijn én Kekerdom al 25 fietsmaatjes (vrijwilligers) paraat en hebben twaalf mensen zich aangemeld voor een ritje. De jongste is 40 jaar en kan na een auto-ongeluk niet meer zelfstandig fietsen, de oudste is 87.

  Teijlingen
  Fietsmaatjes heeft in het dorp Teijlingen, ongeveer net zo groot als Millingen aan de Rijn, zijn licht opgestoken. Hier zijn 25 fietsmaatjes en 50 'klanten', die incidenteel of wekelijks samen een ritje maken.

  Sponsors
  De fiets, met twee elektromotoren, kost 12.000 euro. Het project wordt gefinancierd door sponsors uit dorp (K3, Van de Wetering en Rabo), het Kansfonds en het Oranjefonds.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties