article
1.6195049
MILLINGEN - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft vandaag het nieuwe onderkomen van de voedselbank onder de tribune van sportpark De Hove (SC Millingen) geopend.
Voedselbank Millingen geopend
MILLINGEN - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft vandaag het nieuwe onderkomen van de voedselbank onder de tribune van sportpark De Hove (SC Millingen) geopend.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/millingen-aan-de-rijn/voedselbank-millingen-geopend-1.6195049
2016-07-15T12:05:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6195051.1468574675!image/image-6195051.JPG
Lokaal Thema DG,hermes,Millingen aan de Rijn
Millingen aan de Rijn
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Millingen aan de Rijn / Voedselbank Millingen geopend

Voedselbank Millingen geopend

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Burgemeester Slinkman opent de nieuwe opslag van de voedselbank
  MILLINGEN - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft vandaag het nieuwe onderkomen van de voedselbank onder de tribune van sportpark De Hove (SC Millingen) geopend.

  De voedselbank voldoet nu aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA).

  Onderkomen
  Het nieuwe onderkomen - opslag met koeling - werd door vrijwilligers gerealiseerd: de gemeente gaf 10.000 euro subsidie. Voorzitter Jac Verhagen loofde de inzet van de vrijwilligers. 

  Voedselpakketten
  De voedselbank in Berg en Dal verzorgt voedselpakketten voor 90 alleenstaanden of gezinnen uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen en een stukje van Mook. De cliënten zijn doorgaans mensen die in de schuldhulpverlening zitten: ze krijgen elke week een pakket waar ze vier dagen van kunnen eten. 

  Gratis geleverd
  Het voedsel wordt (gratis) geleverd door zeven supermarkten uit de regio en door het distributiecentrum van de voedselbanken in Arnhem. Als er een kind jarig (6 - 12 jaar) is dan krijgt hij of zij bovendien een Jarige Job-pakket: met versieringen, meel om een taart te bakken en een traktatie voor op school.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties