article
1.6623725
NIJMEGEN - Alle elftallen van voetbalvereniging SCH uit Nijmegen worden tot minstens 4 december uit de competitie geweerd. Tot dan krijgt de club de tijd om orde op zaken te stellen.
Alle teams van SCH tijdelijk uit competitie
NIJMEGEN - Alle elftallen van voetbalvereniging SCH uit Nijmegen worden tot minstens 4 december uit de competitie geweerd. Tot dan krijgt de club de tijd om orde op zaken te stellen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/alle-teams-van-sch-tijdelijk-uit-competitie-1.6623725
2016-11-08T17:28:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6565032.1477243090!image/image-6565032.jpg
Nijmegen,Voetbal-amateur,SCH,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Alle teams van SCH tijdelijk uit competitie

Alle teams van SCH tijdelijk uit competitie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De voetbalkantine van Germania Groesbeek na het incident.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Alle elftallen van voetbalvereniging SCH uit Nijmegen worden tot minstens 4 december uit de competitie geweerd. Tot dan krijgt de club de tijd om orde op zaken te stellen.

  Het gaat om vijf veld- en drie zaalvoetbalteams van de Nijmegenaren. SCH heeft geen jeugdteams.

  Zorgen
  De maatregel wordt genomen op last van de KNVB. De voetbalclub heeft nog maar één bestuurder. Ook heeft SCH de financiën niet op orde. Dat baart de voetbalbond grote zorgen. „Het ontbreekt aan kader, daardoor is er nauwelijks grip op wanordelijkheden die plaatsvinden”, meldt een woordvoerder van de KNVB.

  Roemrucht verleden
  De club heeft een roemrucht verleden. De afgelopen jaren kwam SCH vaker in het nieuws met gestaakte duels en vechtpartijen. Na een veldslag bij Germania in Groesbeek werd het betrokken 5de elftal onlangs al uit de competitie genomen.

  Bijeenkomst
  Het besluit van de KNVB volgt op een bijeenkomst dinsdagmorgen op het stadhuis in Nijmegen. Ook gemeente en de Nijmeegse Federatie Amateurvoetbal waren bij dat gesprek aanwezig.

  'Geen straf'
  „SCH krijgt tot zondag 4 december de tijd om weer een volwaardig bestuur te vormen en zich te bezinnen op de toekomst. We nemen niet graag elftallen uit de competitie. Het is ook geen straf, maar we denken dat dit een noodzakelijke stap is om het amateurvoetbal te helpen.”

  Als SCH niet kan aantonen dat ze na 4 december de veiligheid kan waarborgen, dan beraadt de KNVB zich op verdere stappen.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties