article
1.5427389
NIJMEGEN - Corporatie Talis biedt huurders in de nieuwe woontoren Nimbus aan de Spoorstraat in Nijmegen alleen tijdelijke huurcontracten aan, voor 2 tot 5 jaar.
Alleen tijdelijk wonen in nieuwe woontoren van Talis
NIJMEGEN - Corporatie Talis biedt huurders in de nieuwe woontoren Nimbus aan de Spoorstraat in Nijmegen alleen tijdelijke huurcontracten aan, voor 2 tot 5 jaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/alleen-tijdelijk-wonen-in-nieuwe-woontoren-van-talis-1.5427389
2015-11-11T05:54:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5427390.1447843359!image/image-5427390.JPG
Nijmegen,Bouwplan,Huurwoning-Huur,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Alleen tijdelijk wonen in nieuwe woontoren van Talis

Alleen tijdelijk wonen in nieuwe woontoren van Talis

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Woontoren Nimbus aan de Spoorstraat.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Uitzicht op de stad vanaf de 20e verdieping van Nimbus.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Corporatie Talis biedt huurders in de nieuwe woontoren Nimbus aan de Spoorstraat in Nijmegen alleen tijdelijke huurcontracten aan, voor 2 tot 5 jaar.

  Het is de 1e corporatie in de stad die met tijdelijke huurcontracten werkt.

  Wetswijzigingen
  Met deze maatregel speelt Talis in op komende wetswijzigingen. Met de tijdelijke huurconrtacten wil Talis starters op de woningmarkt een betere kans geven. Nu moeten jongeren vaak lang op een woning wachten. Talis wil dit via deze 'proef' bij Nimbus doorbreken. Zo hoopt Talis jongeren die bijvoorbeeld net zijn afgestudeerd in Nijmegen te houden. Dit is afgestemd met de Stichting Studentenhuisvesting. Afgestudeerden moeten een studentenkamer van SSHN een jaar na het afstuderen verlaten.

  Hoogste woontoren
  De oplevering van Nimbus, met 76 meter, de hoogste woontoren in de stad, is op 1 april 2016. De huren komen uit op 598 euro, exclusief servicekosten. Er zijn 76 appartementen voor jongeren tussen 18 en 27 jaar. Talis stelt inkomenseisen, zo moeten alleenstaanden een bruto-jaarinkomen hebben van bijna 22.000 euro. Daarmee vallen zij niet onder de huursubsidie-regeling.

  Zij krijgen een contract voor maximaal 5 jaar. De contracten voor 2 jaar – 20 stuks – zijn bedoeld voor zogeheten 'spoedzoekers', hieraan zijn geen leeftijdsgrenzen verbonden. Ook zijn er 20 'tijdelijke' woningen voor cliënten van zorgorganisaties.

  Lees het hele verhaal over de woontoren in de krant, regio Nijmegen van 11/11/2015, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties