article
1.5674830
NIJMEGEN - Restaurant Ankara gaat dicht. Op 15 februari komt er een einde aan een periode van 40 jaar waarin het Turks restaurant in Bottendaal een begrip is geworden. In het pand aan de Burghardt van den Berghstraat komt half maart een nieuw restaurant: Jambon.
Ankara verdwijnt na 40 jaar uit Nijmegen
NIJMEGEN - Restaurant Ankara gaat dicht. Op 15 februari komt er een einde aan een periode van 40 jaar waarin het Turks restaurant in Bottendaal een begrip is geworden. In het pand aan de Burghardt van den Berghstraat komt half maart een nieuw restaurant: Jambon.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/ankara-verdwijnt-na-40-jaar-uit-nijmegen-1.5674830
2016-01-29T17:37:26+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5674853.1454088991!image/image-5674853.JPG
Nijmegen,Culinair
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Ankara verdwijnt na 40 jaar uit Nijmegen

Ankara verdwijnt na 40 jaar uit Nijmegen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Archieffoto: Ayhan en José Sönmez van restaurant Ankara in Nijmegen stoppen er na veertig jaar mee.
      Fotograaf
    NIJMEGEN - Restaurant Ankara gaat dicht. Op 15 februari komt er een einde aan een periode van 40 jaar waarin het Turks restaurant in Bottendaal een begrip is geworden. In het pand aan de Burghardt van den Berghstraat komt half maart een nieuw restaurant: Jambon.

    Dit Frans-Italiaanse en Nederlandse grillrestaurant heeft al een vestiging in Uden.

    Gevulde druivenbladeren
    De reden dat Ankara verdwijnt, is de leeftijd van de eigenaar: die is in de zeventig en heeft geen opvolger. Hij wil er verder niet over praten. Ankara is in Nijmegen en ver daarbuiten een levende legende. Het begon in de jaren zeventig als pizzeria, maar staat bekend om klassiekers als gevulde druivenbladeren, gehaktballetjes met knoflook en gebakken mosselen. Die hebben tientallen jaren op de menukaart gestaan.

    Leerbedrijf
    Ankara is altijd een leerbedrijf geweest: veel landgenoten van eigenaar Ayhan Sönmez hebben er het vak geleerd, om vervolgens zelf elders een restaurant te kunnen beginnen.

     

     

     

     


    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties