article
1.6091512
NIJMEGEN - De Avondvierdaagse van Nijmegen is woensdagavond eindelijk van start gegaan. Eigenlijk zou die dinsdagavond al starten, maar vanwege het voorspelde onweer werd de start afgeblazen.
Avondvierdaagse Nijmegen dag later toch van start
NIJMEGEN - De Avondvierdaagse van Nijmegen is woensdagavond eindelijk van start gegaan. Eigenlijk zou die dinsdagavond al starten, maar vanwege het voorspelde onweer werd de start afgeblazen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/avondvierdaagse-nijmegen-dag-later-toch-van-start-1.6091512
2016-06-08T18:53:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6091513.1465410276!image/image-6091513.JPG
Nijmegen,Evenement,Wandelen,Nijmeegse Avondvierdaagse,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Avondvierdaagse Nijmegen dag later toch van start

Avondvierdaagse Nijmegen dag later toch van start

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lopers maken zich klaar voor de start van de Avondvierdaagse. foto DG
  NIJMEGEN - De Avondvierdaagse van Nijmegen is woensdagavond eindelijk van start gegaan. Eigenlijk zou die dinsdagavond al starten, maar vanwege het voorspelde onweer werd de start afgeblazen.

  Volgens bestuurslid van de Avondvierdaagse Wijnand van Dijk was het 'een vreselijk lastig besluit'. „Er ontwikkelden zich veel onweerswolken boven ons land, ook boven Nijmegen. Die wolken zijn niet actief geworden, maar dat was niet te voorspellen. We vonden het risico veel te groot. Het leek ons te link om te gaan lopen."

  Pijnlijk
  Dat onweer uiteindelijk uitbleef, is 'erg pijnlijk' voor de bijna 6.000 deelnemers, realiseert Van Dijk zich. „Maar achteraf is het makkelijk praten. Er lopen 2.500 kinderen mee jonger dan acht, dan kunnen we geen risico's nemen. Als we wel waren gestart en het zou tekeer gaan, had iedereen gezegd: hoe halen ze dit in hun hoofd?"

  Risico
  Ook Nijmegen-Noord heeft dit jaar een driedaagse. De organisatie daar vond het risico om te lopen dinsdag ook te groot. In Druten, Groesbeek en Wijchen gingen de avondvierdaagsen dinsdag wél al van start.

  Begripvol
  Hoewel veel jonge wandelaars in Nijmegen teleurgesteld waren, reageren de meeste ouders begripvol. „Het is heel begrijpelijk. Zo'n besluit moet je 's middags al nemen, en toen was de kans op regen nog heel groot. We gaan nu gewoon drie dagen extra genieten", zegt moeder Jenny Joosten, die meeloopt met haar dochters.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties