article
1.6491941
NIJMEGEN - Huizen in delen van de Nijmeegse wijk Benedenstad hebben momenteel last van ratten. De ratten kruipen uit de riolen, trippelen op plafonds en knagen zich een weg naar binnen.
Bewoners in Benedenstad klagen over rattenoverlast
NIJMEGEN - Huizen in delen van de Nijmeegse wijk Benedenstad hebben momenteel last van ratten. De ratten kruipen uit de riolen, trippelen op plafonds en knagen zich een weg naar binnen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/bewoners-in-benedenstad-klagen-over-rattenoverlast-1.6491941
2016-10-05T05:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6492235.1475611313!image/image-6492235.JPG
Nijmegen,Riolering,ratten,Rattenplaag,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Bewoners in Benedenstad klagen over rattenoverlast

Bewoners in Benedenstad klagen over rattenoverlast

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bewoner Rob Melling laat de gaten zien waar de ratten doorheen komen.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Huizen in delen van de Nijmeegse wijk Benedenstad hebben momenteel last van ratten. De ratten kruipen uit de riolen, trippelen op plafonds en knagen zich een weg naar binnen.

  In een voortuin van de Kloosterstraat is bijvoorbeeld een rattengang te zien. De favoriete wandelroute van het ongedierte gaat regelrecht een huis in. Volgens bewoners van die straat is er regelmatig getrippel te horen boven het plafond en is er geknaag tussen de muren in de badkamer, woonkamer en de slaapkamer.

  Oude krotten
  Het zijn huizen in een wijkje vlak bij de Waal, een jaar of 90 oud. De huizen kwamen er destijds ter vervanging van oude krotten waarin de hygiëne bepaald niet overhield en ratten vrij spel hadden. Ze zijn onderdeel van wooncomplex de Waalkazerne, met de toentertijd nieuwe straten Kloosterstraat, Observantenstraat en Oude Havenstraat. Het was de eerste sociale woningbouw aan de Waalkant.

  Rattengif
  Reinigingsdienst DAR is al langs geweest en heeft her en der rattengif neergelegd. In een groot deel van de gevels zijn gaten ontdekt, net als de rattengang in een voortuin.

  Gemopper
  Er is gemopper over woningcorporatie Portaal, die niet snel genoeg in actie zou komen. De corporatie zegt echter maar één klacht te hebben ontvangen en gaat er deze woensdag mee aan de slag. De ratten horen bij het wonen in dit oer-Nijmeegse wijkje, zo wordt door bewoners verzucht. Alles beter dan sloopplannen, zo klinkt het.

  Lees meer over de ratten in De Gelderlander, editie Nijmegen, van woensdag 5 oktober of in onze e-paper.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties