article
1.6211269
NIJMEGEN/ARNHEM - De directeuren van het ter ziele gegane slachthuis Hilckmann in Nijmegen kunnen weer pinnen. Het beslag dat op hun privé-betaalrekeningen was gelegd, is vandaag door de kort geding-rechter in Arnhem opgeven. Maar dat is ook het enige. De andere 150 beslagen blijven gehandhaafd.
Dochters en vader Hilckmann kunnen weer pinnen, rechter deelt wel tik uit
NIJMEGEN/ARNHEM - De directeuren van het ter ziele gegane slachthuis Hilckmann in Nijmegen kunnen weer pinnen. Het beslag dat op hun privé-betaalrekeningen was gelegd, is vandaag door de kort geding-rechter in Arnhem opgeven. Maar dat is ook het enige. De andere 150 beslagen blijven gehandhaafd.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/dochters-en-vader-hilckmann-kunnen-weer-pinnen-rechter-deelt-wel-tik-uit-1.6211269
2016-07-21T15:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5763837.1456420888!image/image-5763837.JPG
Nijmegen,Rechtbank,Hilckmann,Miljoenen,Conflict,Rechtszaak,Slachthuis,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Dochters en vader Hilckmann kunnen weer pinnen, rechter deelt wel tik uit

Dochters en vader Hilckmann kunnen weer pinnen, rechter deelt wel tik uit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN/ARNHEM - De directeuren van het ter ziele gegane slachthuis Hilckmann in Nijmegen kunnen weer pinnen. Het beslag dat op hun privé-betaalrekeningen was gelegd, is vandaag door de kort geding-rechter in Arnhem opgeven. Maar dat is ook het enige. De andere 150 beslagen blijven gehandhaafd. 

  De gemeente Nijmegen had beslag laten leggen op de rekeningen van Hilckmann-oprichter Franz Hilckmann (69) en zijn dochters, de directeuren Dominque (44) en Kathelijne (37). Dit trof ook hun privérekeningen waardoor de drie niet meer in hun levensonderhoud konden voorzien. Dat ging de rechtbank te ver.

  Goed nieuws
  Maar dat is deze donderdagmiddag meteen ook het enige goede nieuws voor de familie. Alle andere beslagen die op tegoeden en bezittingen van het bedrijf en haar bestuurders zijn gelegd, blijven in stand. Het geschil tussen de gemeente en Hilckmann draait om de 21 miljoen euro die Nijmegen vorige zomer overmaakte aan het slachthuis.

  Dicht
  Het geld zou gebruikt worden voor een verhuizing van het bedrijf naar Haps. Eind februari trok de directie echter zelf de stekker eruit; de verhuizing gaat niet door, 250 man staan op straat en de gemeente is haar geld kwijt.

  Persoonlijk aansprakelijk
  De Arnhemse rechter laat in zijn vonnis weten dat Dominique en Kathelijne Hilckmann in zijn ogen mogelijk persoonlijk aansprakelijk zijn voor de financiële schade die de gemeente leed. Hij stelt dat de twee directeuren vorige zomer ten onrechte hebben gemeld dat een aanvullende ING-lening – noodzakelijk om de verhuizing mogelijk te maken – al rond was. De rechter vindt ook dat de twee zussen hebben verzuimd de gemeente in een later stadium te melden dat een verhuizing er niet meer in zat. De gemeente werd zo de kans ontnomen een deel van haar 21 miljoen terug te halen.

  Bodemprocedure
  Een definitief oordeel over de persoonlijke aansprakelijkheid volgt na afloop van een bodemprocedure. Op het stadhuis zien ze de bodemprocedure nu met veel vertrouwen tegemoet.

  Hoewel ze maar voor een deel hun zijn krijgen, zijn ook bestuurder Dominique en Kathelijne Hilckmann zijn opgelucht over de uitspraak, zo laten ze in een persbericht weten. „We zien dit als opnieuw een goede stap in de richting van een eerlijk en fair oordeel over hetgeen er is gebeurd”, aldus Dominique Hilckmann.

  „We hebben er alle vertrouwen in dat in de bodemprocedure ook de overige beslagen die de gemeente heeft gelegd niet houdbaar zullen blijken. We zien wel dat de rechter nog vragen heeft met name met betrekking tot de financiering. De bodemprocedure is aangewezen plek om daar dieper op in te gaan en een en ander te verduidelijken.”


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties