article
1.6367243
NIJMEGEN - Ooit was de kermis hèt feest van het jaar, waar vaak ook de liefde werd gevonden. De kermis moet nu opboksen tegen festival en discotheek.
Dorpskermis verliest het langzaam van festival
NIJMEGEN - Ooit was de kermis hèt feest van het jaar, waar vaak ook de liefde werd gevonden. De kermis moet nu opboksen tegen festival en discotheek.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/dorpskermis-verliest-het-langzaam-van-festival-1.6367243
2016-09-10T16:16:29+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6367309.1473450740!image/image-6367309.JPG
Nijmegen,Kermis,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Dorpskermis verliest het langzaam van festival

Dorpskermis verliest het langzaam van festival

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het echtpaar Derks ontmoette elkaar 64 jaar geleden op de kermis, toen het Nederlandse volksfeest nog geen concurrentie had van festivals.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Ooit was de kermis hèt feest van het jaar, waar vaak ook de liefde werd gevonden. De kermis moet nu opboksen tegen festival en discotheek.

  De kleine kermis staat onder druk door veel extra kosten, meer concurrentie van andere evenementen en een grotere afhankelijkheid van het weer. Kermisexploitanten hebben het moeilijker dan eerst. Dat stelt voorzitter Atze Lubach van kermisbond Bovak.

  In gevaar
  Vooral in kleine dorpen kan de kermis hierdoor in gevaar komen. Zoals in Gassel en Middelaar, waar de afgelopen twee jaar de handdoek in de ring is gegooid. Er waren geen kermisexploitanten meer te vinden die daar wilden staan.

  Aanloop
  Hoe groter de plaats, des te meer meer aanloop. Zo heeft de najaarskermis in Nijmegen dit probleem niet. Maar ook dorpen waar de kermis onderdeel is van een groter evenement, blijven interessant.

  Meer hierover, én portretten van mensen die de liefde van hun leven vonden op de kermis, in De Gelderlander, editie Nijmegen, van zaterdag 10 spetmeber, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties