article
1.1579110
ARNHEM/NIJMEGEN - De 33-jarige Nijmegenaar had achter het stuur gezeten. Dat werd door niemand betwist. En dat hij veel te hard had gereden op de Nijmeegse Vossenlaan, erkende hij ook zelf.
Dramatisch ongeluk na veel alcohol en 'ruk aan het stuur'
ARNHEM/NIJMEGEN - De 33-jarige Nijmegenaar had achter het stuur gezeten. Dat werd door niemand betwist. En dat hij veel te hard had gereden op de Nijmeegse Vossenlaan, erkende hij ook zelf.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/dramatisch-ongeluk-na-veel-alcohol-en-ruk-aan-het-stuur-1.1579110
2012-04-17T05:28:13+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1579111.1349915156!image/image-1579111.jpg
Arnhem/nijmegen,Arnhem
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Dramatisch ongeluk na veel alcohol en 'ruk aan het stuur'

Dramatisch ongeluk na veel alcohol en 'ruk aan het stuur'

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: ANP
  ARNHEM/NIJMEGEN - De 33-jarige Nijmegenaar had achter het stuur gezeten. Dat werd door niemand betwist. En dat hij veel te hard had gereden op de Nijmeegse Vossenlaan, erkende hij ook zelf.  Maar dat hij een 67-jarige man had doodgereden was niet zijn schuld. Daarvoor hield hij zijn voormalige vriend, een 26-jarige Nijmegenaar, verantwoordelijk. Die had, volgens de chauffeur, vanaf de achterbank een ruk aan het stuur gegeven op de rechte weg. Daardoor botste de auto vol op een voor hem fietsende man. Die overleed als gevolg van de botsing.

  Het was zondag 3 april 2011. De 26-jarige had samen met een paar maten glazen bier zitten drinken in café Goffertzicht. De 33-jarige chauffeur was daar niet bij. Hij was gebeld om de drinkebroers naar huis te brengen. Dat deed de man, met fatale gevolgen. Overigens had hij zelf ook alcohol in zijn bloed, meer dan tweemaal de toegestane hoeveelheid. Dat kwam door de drank van de avond ervoor, zei hij.

  De zaak voor de meervoudige kamer in de Arnhemse rechtbank nam ruim 5 uur in beslag; al die tijd moesten de nabestaanden van de overleden man aanhoren hoe de twee verdachten elkaar via hun advocaten de waarheid betwistten.

  De verdediging van de 26-jarige had een getuige opgeroepen. Deze, een vriend van de verdachte, kon zich van alles herinneren van het ongeluk. Maar toen de officier hem vroeg of hij gezien had dat zijn kameraad naar voren was geschoten om aan het stuur te trekken, verklaarde hij dat hij niks gezien had. Tot drie keer toe moest hij erop gewezen worden dat hij onder ede stond.

  Bij een eerdere behandeling van de zaak, in november 2011, had een vriend van de 33-jarige, eveneens inzittende van de auto en net zo dronken als de andere drie, verklaard dat hij had gezien dat de 26-jarige een ruk aan het stuur had gegeven. Overigens verklaarde hij en de bestuurder dat pas enkele dagen na het ongeluk. Bij het politieverhoor net na het ongeluk zeiden ze er niks over

  Officier Feuth hield het erop dat de 26-jarige inderdaad aan het stuur had gezeten. Maar omdat de man een blanco strafblad had, eiste hij slechts een gevangenisstraf van achttien maanden en drie jaar rijverbod. Tegen de 33-jarige bestuurder eiste hij een werkstraf plus achttien maanden rijverbod.

  Rechtbankpresident mr. Van Groeningen doet op 27 april uitspraak.