article
1.6390640
NIJMEGEN - Rijkwaterstaat en de gemeente Nijmegen zijn niet blij met het groeiend aantal jongeren dat vanaf bruggen en spoorpijlers de Spiegelwaal bij Lent inspringt.
Gemeente en Rijkswaterstaat niet blij met brugspringers
NIJMEGEN - Rijkwaterstaat en de gemeente Nijmegen zijn niet blij met het groeiend aantal jongeren dat vanaf bruggen en spoorpijlers de Spiegelwaal bij Lent inspringt.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/gemeente-en-rijkswaterstaat-niet-blij-met-brugspringers-1.6390640
2016-09-15T05:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6390641.1473864846!image/image-6390641.JPG
Nijmegen,Recreatie,gevaarlijk,brug,duiken,brugpijler,zaligebrug,spiegelwaal,springen,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Gemeente en Rijkswaterstaat niet blij met brugspringers

Gemeente en Rijkswaterstaat niet blij met brugspringers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Favoriete bezigheid: springen vanaf de brugpijler.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Rijkwaterstaat en de gemeente Nijmegen zijn niet blij met het groeiend aantal jongeren dat vanaf bruggen en spoorpijlers de Spiegelwaal bij Lent inspringt.

  Volgens de geulbeheerder Rijkswaterstaat is het niet alleen levensgevaarlijk, het is ook verboden. De hoogte van de boete is 140 euro. Agenten surveilleren vooral bij mooi weer vaak bij het stadseiland. Er zijn al enkele bekeuringen uitgedeeld. Hoeveel weet de woordvoerder niet. De controles hebben weinig prioriteit bij de politie.

  Proefperiode
  Rijkswaterstaat heeft het openingsseizoen van de Spiegelwaal (1 april werd de geul vrijgegeven) als een proefperiode beschouwd. Wat doen de recreanten hier nu precies? In juli is samen met Nijmegen een veiligheidsschouw uitgevoerd. Dat heeft al enkele acties opgeleverd. Zo is direct een verbod ingesteld voor zwemmen bij de inlaat van de geul aan de zijde van de Waal. Wie hier in de draaikolken bij die drempelconstructie terecht komt, is zijn leven niet meer zeker. Hier staan nu borden 'zwemmen verboden'.

  Over het aanpakken van de brugspringers is nog geen besluit genomen.

  Lees meer over de brugspringers in de krant van 15 september, editie Nijmegen. Ook digitaal te lezen in onze e-paper


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties