article
1.6313797
NIJMEGEN - Met het verwijderen van een koelcel sneuvelden ook een historische poepdoos en historische muren. De bouw in het winkelpand aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen, is daarop stilgelegd. Zeven maanden konden bouwvakkers niet verder.
Historische poepdoos legt bouw winkelpand halfjaar stil
NIJMEGEN - Met het verwijderen van een koelcel sneuvelden ook een historische poepdoos en historische muren. De bouw in het winkelpand aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen, is daarop stilgelegd. Zeven maanden konden bouwvakkers niet verder.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/historische-poepdoos-legt-bouw-winkelpand-halfjaar-stil-1.6313797
2016-08-30T06:39:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6314570.1472501039!image/image-6314570.JPG
Nijmegen,Bouw,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Historische poepdoos legt bouw winkelpand halfjaar stil

Historische poepdoos legt bouw winkelpand halfjaar stil

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De poepdoos in de Hezelstraat in Nijmegen.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Met het verwijderen van een koelcel sneuvelden ook een historische poepdoos en historische muren. De bouw in het winkelpand aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen, is daarop stilgelegd. Zeven maanden konden bouwvakkers niet verder.

  Sinds vorige maand heeft eigenaar Cerica Holland de juiste vergunningen om verder te gaan. Holland koopt, verkoopt en exploiteert onroerend goed. Bouwvakkers zijn inmiddels weer begonnen.

  Monument
  Het winkelpand is een gemeentelijk monument. Met dus een oud toilet, helemaal compleet, met mooie tegels. Een toilet van eind negentiende eeuw, zegt Diane van der Heijden van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Maar die is nu dus gesloopt, net als muren die van historische waarde bleken te zijn.

  Zonder vergunning
  De eigenaar was zonder omgevingsvergunning aan het werk gegaan aan kelder en begane grond. Het was 10 december reden voor de ODRN om even pas op de plaats te maken en de boel stil te leggen. De eigenaar kreeg het advies een onderzoek te laten doen: wat is historie? Waar zitten de historische waarden?

  Het heeft wat lang geduurd, zegt Van der Heijden. Maar nu ligt er een uitgebreid rapport. Daaruit blijkt dat het pand vol zit met waardevolle elementen, zoals een historische kelder met gewelven en een waterkelder die gebruikt werd om water op te vangen. „Alles wat aanwezig is, moet behouden blijft. Wat gesloopt is, is een probleem. De negentiende-eeuwse tegels zijn niet allemaal stuk, dus de tegels die er nog zitten, moeten blijven."

  Geen commentaar
  De beheerder van het winkelpand die namens de eigenaar optreedt, wil niks zeggen over de kwestie. Het pand is volgens hem inmiddels verhuurd. Aan wie, wil hij evenmin kwijt. Op de gevel staat nog steeds 'Te Huur'.

  Het pand staat al bijna anderhalf jaar leeg. Hierin zat tot april 2015 de Natuurwinkel, maar die ging failliet. Het was een van de oudste zaken van Nijmegen.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties