article
1.6275817
NIJMEGEN - De ruim 100 bewoners van het pas verbouwde appartementencomplex op de hoek van de Energieweg en Wolfskuilseweg in Nijmegen moeten er uit. De gemeente geeft geen vergunning om in het voormalige kantoorpand te mogen wonen.
Huurders moeten Tiemstrapand Nijmegen al weer uit
NIJMEGEN - De ruim 100 bewoners van het pas verbouwde appartementencomplex op de hoek van de Energieweg en Wolfskuilseweg in Nijmegen moeten er uit. De gemeente geeft geen vergunning om in het voormalige kantoorpand te mogen wonen.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/huurders-moeten-tiemstrapand-nijmegen-al-weer-uit-1.6275817
2016-08-19T04:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6276030.1471543160!image/image-6276030.JPG
Nijmegen,Bouw,Bouwplan,Wonen
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Huurders moeten Tiemstrapand Nijmegen al weer uit

Huurders moeten Tiemstrapand Nijmegen al weer uit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Yurre Wieken en Vincent Peters zijn bewoners van het Tiemstrapand.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - De ruim 100 bewoners van het pas verbouwde appartementencomplex op de hoek van de Energieweg en Wolfskuilseweg in Nijmegen moeten er uit. De gemeente geeft geen vergunning om in het voormalige kantoorpand te mogen wonen.

  De bewoners hebben van de gemeente te horen gekregen dat ze binnen een half jaar weg moeten uit hun studio. „Ik sloeg steil achterover", zegt Vincent Peters, die sinds juli in het pand woont. „Ik had net mijn gordijnen opgehangen en dan krijg je een brief van de gemeente dat je alweer weg moet."

  Tiemstrapand
  Het grote, vierkante gebouw is in de volksmond beter bekend als het Tiemstrapand, naar de aannemersmaatschappij die het in 1975 heeft gebouwd. Het was tot 2011 in gebruik bij het roc en stond leeg tot twee private beleggers het vorig jaar kochten voor 1,6 miljoen euro.

  In de koopvoorwaarden staat dat het alleen als bedrijfspand mag worden gebruikt.

  Vergunning
  „Maar in 2013 is het bestemmingsplan gewijzigd en dat staat wonen toe”, zegt Humphrey Janssen uit Angeren, één van de nieuwe eigenaren. Halverwege bleek dat daar wel een vergunning voor nodig is. Die werd alsnog aangevraagd. 

  Wonen niet toegestaan
  De gemeente zegt echter dat het bestemmingsplan wonen op die plek niet toestaat. De reden is dat de geluidsbelasting van de drukke Energieweg voor bewoners te hoog zou zijn. Dat geldt ook voor de uitstoot van het autoverkeer. Bovendien vreest de gemeente precedentwerking. Aan de Energieweg staan meer kantoorpanden leeg. De gemeente is bang dat die dan ook zonder vergunning en dus illegaal tot wooncomplex verbouwd gaan worden.

  De eigenaren van het gebouw maken bezwaar tegen het weigeren van de vergunning en hopen er in gesprek met de gemeente alsnog uit te komen, zegt eigenaar Janssen.

  Lees het hele verhaal, inclusief reacties van bewoners, in De Gelderlander van vrijdag 19 augustus, editie Nijmegen. Of kijk in de e-paper.

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties