article
1.6187759
NIJMEGEN - Heeft iemand maandag met een kruisboog of katapult op hond Greetje geschoten? Haar Nijmeegse bazin vreest van wel.
Is hond Greetje met kruisboog beschoten?
NIJMEGEN - Heeft iemand maandag met een kruisboog of katapult op hond Greetje geschoten? Haar Nijmeegse bazin vreest van wel.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/is-hond-greetje-met-kruisboog-beschoten-1.6187759
2016-07-12T17:17:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6187931.1472732491!image/image-6187931.jpg
Nijmegen,Politie,kruisboog,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Is hond Greetje met kruisboog beschoten?

Is hond Greetje met kruisboog beschoten?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De pijlpunt die de bazin van Greetje vond in haar woning.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Heeft iemand maandag met een kruisboog of katapult op hond Greetje geschoten? Haar Nijmeegse bazin vreest van wel.

  De politie kan echter geen bewijs vinden en heeft het onderzoek gestaakt.

  Vreemd geluid
  De hond Greetje lag voor het open raam in de woning in het centrum van Nijmegen. Volgens de bazin is het waarschijnlijk dat de hond doelwit was. Volgens haar klonk ineens een vreemd suizend geluid, dat ze niet meteen kon thuisbrengen. „Mijn vriend stond een uur later ineens op een pijlpunt van 3 centimeter. Iemand heeft dus door het raam geschoten en mogelijk Greetje zelfs geraakt." In de muur was een beschadiging te zien.

  Camerabeelden
  De politie nam de melding serieus en heeft meteen onderzoek ingesteld. Er zijn camerabeelden beschikbaar van een bedrijf schuin tegenover de woning. De politiewoordvoerder: „Maar daarop is niets te zien. Zo'n pijl zie je niet zomaar." De politie heeft volgens hem geen reden om aan het verhaal van de vrouw te twijfelen. „Maar er is te weinig bewijs om het onderzoek voort te zetten."

  Voor de bazin is het een onbevredigende conclusie. „Ik ben me rot geschrokken en voel me erg onveilig. Ik denk dat er elk moment weer wat kan gebeuren."