article
1.6654355
NIJMEGEN - Wat doe je als je dorst krijgt onderweg of last hebt van een blessure? Prima vragen voor een beginnende hardloper, maar misschien geen dingen die je aan die doorgewinterde renner gaat voorleggen. Gelukkig hebben wij de meest gestelde vragen over de Zevenheuvelenloop van aanstaande zondag voor je op een rijtje gezet.
Klaar voor de start? Zevenheuvelenloop voor dummies
NIJMEGEN - Wat doe je als je dorst krijgt onderweg of last hebt van een blessure? Prima vragen voor een beginnende hardloper, maar misschien geen dingen die je aan die doorgewinterde renner gaat voorleggen. Gelukkig hebben wij de meest gestelde vragen over de Zevenheuvelenloop van aanstaande zondag voor je op een rijtje gezet.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/klaar-voor-de-start-zevenheuvelenloop-voor-dummies-1.6654355
2016-11-17T17:20:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6517110.1476189429!image/image-6517110.jpg
Nijmegen,zevenheuvelenloop
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Klaar voor de start? Zevenheuvelenloop voor dummies

Klaar voor de start? Zevenheuvelenloop voor dummies

Foto's
1
Reacties
Reageer
  NIJMEGEN - Wat doe je als je dorst krijgt onderweg of last hebt van een blessure? Prima vragen voor een beginnende hardloper, maar misschien geen dingen die je aan die doorgewinterde renner gaat voorleggen. Gelukkig hebben wij de meest gestelde vragen over de Zevenheuvelenloop van aanstaande zondag voor je op een rijtje gezet. 

  Wat als het regent? Gaat het dan door?
  In november regent het nogal vaak. En de Zevenheuvelenloop is niet overdekt, dus ja, de wedstrijd gaat altijd door. Hardlopers zijn ook niet van suiker. Een paar druppeltjes houden hen niet tegen om te gaan rennen. Ook als het regent, gaan zij de paden op, de heuvels over.

  Hoe hoog zijn de zeven heuvels?
  Nou, het zijn er vier, en ze zijn niet allemaal even hoog in ieder geval. De hoogste bult meet 97,6 meter, met een stijgingspercentage van 6 procent. Het woord ‘zeven’ staat niet voor het aantal heuvels, maar betekent ook wel ‘sijpelen’ en verwijst naar het water dat z’n weg vindt richting de stroompjes in het dal.

  Moet je per se 15 kilometer lopen?
  Nee hoor, je kunt ook kiezen voor de 7 kilometer. Dat is dan wel op zaterdagavond: tijdens de Zevenheuvelennacht, die in 2013 aan het hardloopevenement werd toegevoegd. Op zondag is het alleen mogelijk om de klassieke 15 kilometer te lopen.

  Mogen kinderen ook meedoen?
  Voor jonge hardlopers is er de Mini Zevenheuvelenloop op zaterdagavond. Jongens en meisjes uit groep 3 en 4 van de basisschool lopen 400 meter, de bikkels van groep 5 tot en met 8 gaan voor het dubbele van die afstand.

  Waar laat je je jas en tas tijdens het lopen?
  In de garderobe. De organisatie heeft garderobe-tenten neergezet op het start- en finishterrein in Nijmegen. Kleding en andere persoonlijke bezittingen kunnen daar worden ingeleverd. Om de spulletjes na de finish weer op te halen, hoef je alleen maar je startnummer te laten zien.

  Wat als je struikelt op de route?
  Vallen opstaan en weer doorgaan, om met Herman van Veen te spreken. Langs het parcours zijn EHBO’ers aanwezig om schaafwonden te behandelen of deelnemers met blessures te ondersteunen. Bij grote medische incidenten komt het Radboudumc in actie. Hopelijk is dat niet nodig. Fingers crossed!

  Wat doe je als je dorst krijgt onderweg?
  Onderweg zijn drankposten, met water en sportdrank van sponsor AA. Zorg er trouwens voor dat je goed gehydrateerd aan de start verschijnt, door een halfuur tevoren 250 tot 500 milliliter water te drinken. Na de finish ontvangen lopers nog een flesje AA, om het energieniveau op peil te brengen.

  Waarom krijg elke loper een nummer?
  Omdat de registratie van de tijd aan een nummer is gekoppeld en omdat dat nummer ook als toegangsbewijs tot het startvak dient. Als iedereen tegelijk zou starten, wordt het een chaos. Ook vinden veel lopers het leuk achteraf te weten of ze hun persoonlijk record hebben verbroken.

  Hoe loopt de route eigenlijk? 
   

  Zevenheuvelenloop

  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties