article
1.6032309
Het aantal autobranden in Gelderland ligt dit jaar 19 procent hoger vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is iets meer dan de landelijk stijging.
Meer autobranden in Gelderland
Het aantal autobranden in Gelderland ligt dit jaar 19 procent hoger vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is iets meer dan de landelijk stijging.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/meer-autobranden-in-gelderland-1.6032309
2016-05-20T10:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5953599.1463741128!image/image-5953599.jpg
Nijmegen,Brand,Culemborg,Ede,autobrand,stijging,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Meer autobranden in Gelderland

Meer autobranden in Gelderland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   In Culemborg waren er dit jaar twaalf autobranden.
   Fotograaf
  Het aantal autobranden in Gelderland ligt dit jaar 19 procent hoger vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is iets meer dan de landelijk stijging.

  Dat blijkt uit cijfers verzameld door statistiekbureau Local Focus tot en met april. Die baseert zich op gegevens van Alarmeringen.nl, een site die meldingen in het P2000-netwerk verzamelt. Via dat netwerk worden hulpdiensten opgeroepen naar incidenten. Er is niet onderscheiden naar de oorzaak van branden: het kan gaan om brandstichting, maar ook om bijvoorbeeld een technisch mankement.

  Culemborg en Ede
  De afgelopen maanden vielen in de regio Culemborg en Ede op door het hoge aantal autobranden. In Culemborg zijn inmiddels twaalf auto's door brandstichting verwoest. In de Edese wijk Veldhuizen zijn auto's in brand gestoken door rellende jongeren.

  Stijging
  In de periode tot en met 18 mei dit jaar werd in het meldingensysteem landelijk 2.249 keer melding gemaakt van autobranden, tegenover 1.995 keer in dezelfde periode vorig jaar: een stijging van bijna 13 procent. Vooral sinds maart is het raak: in de afgelopen tweeënhalve maand vonden ruim 28 procent meer autobranden plaats dan in dezelfde periode in 2015.

  In onderstaande kaart kunt u opzoeken waar bij u in de buurt een autobrand werd gemeld. De meldingen die binnenkomen via het netwerk bevatten vaak een omschrijving van de locatie. Wanneer de locatie niet kan worden toegeschreven, is die niet in de kaart opgenomen. 

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties