article
1.6572081
NIJMEGEN - Minstens een kwart van de doodgereden wilde dieren komt bij de poelier en dus op het bord. Als de organen niet zijn beschadigd en het buiten niet te warm is, is het vlees goed te eten.
Minstens kwart van alle 'roadkill' wordt wildvlees
NIJMEGEN - Minstens een kwart van de doodgereden wilde dieren komt bij de poelier en dus op het bord. Als de organen niet zijn beschadigd en het buiten niet te warm is, is het vlees goed te eten.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/minstens-kwart-van-alle-roadkill-wordt-wildvlees-1.6572081
2016-10-27T10:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6572133.1477400840!image/image-6572133.jpg
Nijmegen,Voeding,Aangereden wild,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Minstens kwart van alle 'roadkill' wordt wildvlees

Minstens kwart van alle 'roadkill' wordt wildvlees

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Als het dier niet te erg beschadigd is, is het nog geschikt voor consumptie.
      Fotograaf
    NIJMEGEN - Minstens een kwart van de doodgereden wilde dieren komt bij de poelier en dus op het bord. Als de organen niet zijn beschadigd en het buiten niet te warm is, is het vlees goed te eten.

    Dieren die op slag dood zijn, meteen zijn gevonden en naar de koelcel zijn gebracht, leveren meestal goed eetbaar vlees op, aldus jagers die het zogenaamde valwild afhandelen in opdracht van de politie.

    Geschikt
    Alleen in Gelderland zijn in 2015 97 edelherten, 368 wilde zwijnen, 42 damherten en 1.068 reeën geregistreerd die zijn omgekomen bij een aanrijding. Een kwart tot een derde van die dieren was nog geschikt voor consumptie.

    Lees meer over het eten van aangereden dieren in De Gelderlander van vrijdag, of via onze e-paper.


    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties