article
1.6360693
NIJMEGEN - De Nijmeegse wijk Waterkwartier wordt de laatste maanden opgeschrikt door scheurende, herriemakende motorrijders in de wijk.
Nijmeegse wijk Waterkwartier opgeschrikt door scheurende motoren
NIJMEGEN - De Nijmeegse wijk Waterkwartier wordt de laatste maanden opgeschrikt door scheurende, herriemakende motorrijders in de wijk.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/nijmeegse-wijk-waterkwartier-opgeschrikt-door-scheurende-motoren-1.6360693
2016-09-13T05:08:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4295242.1396355584!image/image-4295242.jpg
Nijmegen,Politie,Ordeverstoring,Overlast,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Nijmeegse wijk Waterkwartier opgeschrikt door scheurende motoren

Nijmeegse wijk Waterkwartier opgeschrikt door scheurende motoren

Foto's
1
Reacties
Reacties
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - De Nijmeegse wijk Waterkwartier wordt de laatste maanden opgeschrikt door scheurende, herriemakende motorrijders in de wijk.

  Dat zeggen buurtbewoners en de wijkagent.

  Enorme herrie
  „Het lijkt hier de laatste tijd wel het circuit van de TT Assen. Ze maken een enorme herrie, halen stunts uit en rijden veel te hard. Voor zover wij weten gaat het om twee motorrijders", aldus Ruud de Vries, voorzitter van de wijkraad die de overlast deze week besprak op de wijkvergadering.

  Op heterdaad
  Wijkagent Eric Jansen is bekend met de klachten. Volgens hem kan de politie alleen optreden als de daders op heterdaad worden betrapt. „Door de jaren heen komt deze overlast terug. We hebben nu een vermoeden in welke hoek we de motorrijders moeten zoeken, maar hebben nog niemand betrapt", zegt Jansen. Volgens de wijkagent zijn er al maatregelen genomen om de pakkans te vergroten. Wat voor maatregelen, wil hij niet zeggen.

  WhatsAppgroep
  Een van de wijkbewoners is van plan een WhatsAppgroep voor de buurt op te starten. „Als er overlast is, kan de eerste die de motoren signaleert dat in de groep gooien en de politie bellen. Vervolgens kunnen we elkaar op de hoogte houden over waar de motorrijders zijn. Zodra de politie er is, kan degene die op dat moment de motorrijders ziet opnieuw bellen. Dan is de kans groter dat de agent ze op heterdaad kan betrappen", vertelt hij.