article
1.5823492
NIJMEGEN - Net als Utrecht wil ook Nijmegen af van brommers en scooters op het fietspad. Die moeten van de gemeente de weg op.
Nijmegen weert scooters van fietspaden
NIJMEGEN - Net als Utrecht wil ook Nijmegen af van brommers en scooters op het fietspad. Die moeten van de gemeente de weg op.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/nijmegen-weert-scooters-van-fietspaden-1.5823492
2016-03-15T06:06:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4013826.1379615563!image/image-4013826.jpg
Nijmegen,Verkeer,brommers,fietspad,scooters,verbod,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Nijmegen weert scooters van fietspaden

Nijmegen weert scooters van fietspaden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Net als Utrecht wil ook Nijmegen af van brommers en scooters op het fietspad. Die moeten van de gemeente de weg op.

  In de loop van dit jaar wordt op de Marialaan en een deel van de St. Annastraat een verbod ingevoerd. Utrecht weert sinds maandag brommers en scooters van de belangrijkste fietspaden in de stad. Op overtreding staat een boete.

  Veiliger
  Het verbod zou veiliger zijn voor fietsers, omdat het verschil in snelheid tussen fietsers en bromfietsers en scooterrijders regelmatig tot ongelukken leidt. Daarnaast stoten veel brommers en scooters schadelijke uitlaatgassen uit.

  Rijstroken
  Fietspaden op wegen die 2 rijstroken tellen, zijn in Nijmegen al verboden voor brommers en scooters. De gemeente kijkt nu naar wegen die uit meer rijstroken bestaan. Als eerste komen de Marialaan en het gedeelte van de St. Annastraat van de Groesbeekseweg tot de Groenestraat aan de beurt.

  Snelfietspaden
  Verder geldt al een verbod op het snelfietspad bij De Goffert. De gemeente denkt erover het verbod uit te breiden naar meer delen van het netwerk van snelfietspaden door de stad.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties