article
1.6101367
NIJMEGEN - De openingsceremonie van de Special Olympics in het Nijmeegse Goffertstadion op vrijdag 1 juli is vrijwel uitverkocht. Introdans en Frans Bauer treden op.
Opening Special Olympics in volle Goffert
NIJMEGEN - De openingsceremonie van de Special Olympics in het Nijmeegse Goffertstadion op vrijdag 1 juli is vrijwel uitverkocht. Introdans en Frans Bauer treden op.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/opening-special-olympics-in-volle-goffert-1.6101367
2016-06-13T04:56:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4708098.1421147032!image/image-4708098.jpg
Nijmegen,Sport,Vereniging,Special Olympics,Goffert,Floris Tas,verstandelijke beperking,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Opening Special Olympics in volle Goffert

Opening Special Olympics in volle Goffert

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Frans Bauer.
   Fotograaf
  • Afbeelding
  NIJMEGEN - De openingsceremonie van de Special Olympics in het Nijmeegse Goffertstadion op vrijdag 1 juli is vrijwel uitverkocht. Introdans en Frans Bauer treden op.

  De negende nationale spelen voor mensen met een verstandelijke beperking zijn op 1, 2 en 3 juli in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Aan het sportfeest doen 2.400 sporters mee.

  Heumensoord
  De atleten komen op 12 locaties in actie. De spelen tellen 18 verschillende sporten. Er wordt overnacht op Heumensoord dat van vluchtelingenopvang is omgebouwd tot olympisch dorp. Tijdens het sportevenement zijn 3.000 vrijwilligers in touw. Er zijn 800 coaches en begeleiders.

  Gezond
  Het sportfeest moet verstandelijk gehandicapten bewegen tot een gezondere levensstijl. De noodzaak daarvoor is groot, zegt voorzitter Floris Tas van deze Special Olympics. „Overgewicht komt drie keer zoveel voor bij mensen met een beperking. Velen kampen met diabetes."

  Inspanning
  34 organisaties uit Nijmegen en omgeving hebben beloofd verstandelijk gehandicapten gezonder te laten eten en sporten. Gemeenten, ziekenhuizen, de grote onderwijsinstellingen, voetbalclubs als SC Woezik, Beuningse Boys en Oranje Blauw, Funrunners, Boksacademie Nijmegen en welzijnsinstellingen Pluryn, Dichterbij, Mee Gelderse Poort en Driestroom gaan zich daarvoor inspannen.

  Achterhoek
  De nationale spelen worden eens in de twee jaar gehouden. De tiende editie wordt in de Achterhoek gehouden.

   

   


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties