article
1.6471941
NIJMEGEN - Werknemers van de failliete Nijmeegse papierfabriek Innoviopapers, voorheen Sappi, zijn ervan overtuigd dat de fabriek met opzet kapot is gemaakt.
Oud-werknemers Sappi doen aangifte
NIJMEGEN - Werknemers van de failliete Nijmeegse papierfabriek Innoviopapers, voorheen Sappi, zijn ervan overtuigd dat de fabriek met opzet kapot is gemaakt.
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/oud-werknemers-sappi-doen-aangifte-1.6471941
2016-10-05T06:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4408740.1475871749!image/image-4408740.jpg
Nijmegen,Faillissement,Aangifte,Innoviopapers,failliet,Papierfabriek,Werknemers,hermes
Nijmegen
Home / Regio / Nijmegen e.o. / Nijmegen / Oud-werknemers Sappi doen aangifte

Oud-werknemers Sappi doen aangifte

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het gebouw van InnovioPapers, de opvolger van Sappi.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Werknemers van de failliete Nijmeegse papierfabriek Innoviopapers, voorheen Sappi, zijn ervan overtuigd dat de fabriek met opzet kapot is gemaakt.

  Zij hebben daarom bij de politie aangifte gedaan van 'oplichting, bedrog en verduistering'.

  Schuldeisers
  In juni 2014 kocht de Amerikaanse eigenaar AIAC de papierfabriek van moederconcern Sappi. De nieuwe eigenaar kreeg 19 miljoen euro mee, geld dat klaar lag voor een sociaal plan voor de 150 werknemers. Bij de overname is er een bedrijfsplan voor meerdere jaren gemaakt er waren toezeggingen en verwachtingen. Die zijn niet nagekomen, zeggen de oud-werknemers. De nieuwe eigenaren trokken in augustus 2015, een jaar na de overname, de stekker eruit. Het bedrijf stond voor ruim 17 miljoen euro in het krijt bij schuldeisers.

  Saneringskosten
  In een brief aan burgemeester Bruls van Nijmegen vragen de oud-werknemers ook aandacht voor de zaak. Hierin wijzen ze ook op de saneringskosten van de papierfabriek aan de Ambachtsweg, zo'n 25 à 30 miljoen euro, denken ze. 'Het feestje is nu wel afgelopen!' Bruls laat weten weinig te kunnen betekenen voor de oud-werknemers. Over de saneringskosten kan hij ook niets zeggen, omdat 'de gemeente geen betrokken partij is', schrijft hij in een reactie.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties